Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Nedräkning – Swedish Youth Games

11 NOV 2022 12:30
17-20 november arrangeras klassikern Swedish Youth Games i Malmö, en av Europas största ungdomstävlingar, med representation från ett stort antal länder. Klasserna som det spelas i är U13, U15 och U17. Totalt deltar cirka 450 deltagare.
  • Uppdaterad: 11 NOV 2022 12:30

Först ut är lagtävlingen under torsdagen, sedan väntar den individuella med start på fredag.
Karin Lundqvist är arrangemangsansvarig, och ser fram emot tävlingen.
– Jag vill passa på att hälsa alla intresserade att komma till Malmö för att titta på riktigt bra badminton. Det är ett stort evenemang att anordna där vi jobbar hårt för att få allt att fungera, men det är väldigt roligt med tanke på alla internationella gäster och all bra badminton som erbjuds. På läktarna är det mycket internationellt då många medföljande föräldrar, tränare med flera följer allt med största intresse.

Swedish Youth Games är ett samarrangemang mellan Malmö Badmintonklubb, BMK Aura och Skånes Badmintonförbund. Den som kan sin historia minns att tävlingen tidigare gick under namnet Skånska Ungdomsspelen. Turneringen bytte namn för sex, sju år sedan och fick då en skjuts i internationaliseringen eftersom Badminton Europe såg stora värden i turneringen i Malmö och lyfte tävlingen som en del i en Grand Prix för U17 i Europa, där Skåne blev ett viktigt stopp i deras Badminton Europe Circuit.
– Det betyder att vår turnering lockar väldigt duktiga spelare, många vill ju möta de bästa. Och vi har ett bra geografiskt läge där inte minst många bra danska spelare deltar. Just U17-delen kommer spela i en av hallarna på sex banor, de övriga spelar i den stora hallen. Vi brukar ha ett stort antal intresserade från närregionen som följer tävlingarna, inte minst klubbar från Skånetrakten, det är förstås väldigt roligt.

Har du vägarna förbi? Boka in ett besök i Malmös fina badmintoncenter. Lycka till också alla viktiga funktionärer som bär detta arrangemang så framgångsrikt på sina axlar.

Läs mer om turneringen på swedishyouthgames.com.
Lottning etc för U17-klassen (med sammanlagt 83 aktiva) i Badminton Europe Circuit:
Tävlingen går även att följa live på Solidsport och via Scoreboard
Fotot, taget av Heinz Rankovic, är från en tidigare upplaga av turneringen.
Skribent: Johan Pellas
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo