Hoppa till sidans innehåll

Nära medalj i EM

29 APR 2022 10:37
Besvikelsen var stor i svensklägret igår, efter den knappa förlusten i kvartsfinalen i EM i Madrid för Clara Nistad och Johanna Magnusson.
  • Skapad: 29 APR 2022 10:37

Så här kommenterar Amanda Högström från den sportsliga ledningen förlustmatchen med setsiffrorna 14-21, 21-9, 17-21.
– Första set blir det generellt för hårt och flackt, och där är danskorna duktiga. I andra set tycker jag att Johanna och Clara spelar riktigt bra. Dom styr spelet helt och hållet, har ett varierat anfall och lyckas hitta luckorna i defensiven och det blir inte för hårt i halvdistansen. I tredje set turas de båda paren om att ta ledningen men jag upplever ändå att Clara och Johanna har kopplat ett litet grepp och styr spelet även om siffrorna är jämna. Vid 17-17 servar Amelia några riktigt bra servar och Clara/Johanna kommer efter på första tre slagen, vilket gör att danskorna får kommando om duellerna och kan vinna matchen. Tjejerna var väldigt nära att vinna en medalj och såklart är det tufft när man är så nära men inte lyckas. Men jag tycker dom gör en bra match även om marginalerna inte var med i slutet.

Så här säger Clara om matchen.
– Vi gör en bra match på pappret där vi spelar jämnt med det tredjeseedade paret, men jag är såklart otroligt besviken och ledsen över att vi inte lyckas knipa det. Det är tre bollar som avgör om man åker hem med en medalj i handen eller om man åker därifrån utan någonting alls. Det är inte många såna chanser man får i sin karriär så det känns väldigt tungt just nu. Generellt sett har hallen varit svårspelad hela tävlingen då hallen varit snabb och även med skillnaden på sidorna. Jag började tyvärr dåligt i första set och hade dålig känsla i racketen, dålig timing och skar slagen en hel del. I andra set spelar vi upp oss ordentligt och jag får till spelet i halvdistansen. Jag får äntligen lite mer känsla och kan göra lite mer med racket.
Tredje set är lite hackigt men vi följs åt hela vägen till 17-17. Det är kanske inte perfekt spel men vi gör det bra stundtals. Jag upplever igen att känslan inte sitter som vanligt men det går upp och ned under spelets gång. Från 17-17 servar Magelund bra vilket gör det svårt för oss. Det var små marginaler som avgjorde.


Skribent: Johan Pellas
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo