Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mark Phelan

Momota gör internationell comeback på All England

15 MAR 2021 14:49
På onsdag startar All England, badmintonens motsvarighet till tennisens Wimbledon. Många ögon riktas mot japanske världsettan Kento Momota som gör comeback efter ett drygt års tävlingsfrånvaro.
  • Uppdaterad: 15 MAR 2021 14:49

Det var i samband med Malaysia Masters i januari 2020 som den japanske världsstjärnan var med om svår bilkrasch där han själv fick allvarliga skador och föraren av bilen omkom.

Under slutet av 2020 återupptog Kento Momoto tävlandet nationellt, men drabbades sedan av covid-19 och fick ta ytterligare paus. Men nu är han alltså tillbaka på den internationella scenen igen, i den största tävlingen efter VM och OS.

– Helt ärligt känner jag mig inte särskilt självsäker. Jag har inte kunnat tävla mot utländska spelare och det finns många frågetecken, säger Kento Momota till BWF.

I turneringen deltar de flesta toppspelare trots coronaläget. Inga spelare från Kina, Sydkorea, Taiwan eller Hong Kong finns dock på plats.

Det ser på förhand ut att vara goda möjligheter för europeiska framgångar. I både herr- och damsingel ligger favoritskapet på Europa, i form av danske Viktor Axelsen och spanjorskan Carolina Marin som båda inlett tävlingsåret enormt starkt.

Andra intressanta europeiska tävlande är det unga franska mixedparet Thom Gicquel/Delphine Delrue och danska dubbelparet Kim Astrup/Anders Skaarup Rasmussen som båda kommer från segrar i Swiss Open.

– Vi ville verkligen vinna turneringen i Schweiz och visa att vi är det bästa paret i Europa. Det lyckades vi med och vi känner oss mentalt starka, säger Delphine Delrue till BWF.

Från Sverige deltar den nya damdubbelparet Johanna Magnusson/Clara Nistad som gör sin andra större internationella tävling tillsammans. I Swiss Open för två veckor sedan gjorde de en jämn match mot tyska paret Efler/Herttrich (rankade 29 i världen) men tyvärr räckte det inte till seger den gången.

I All England ställs svenskorna mot holländska paret Seinen/Piek, vilket ser ut som en tuff men inte helt omöjlig uppgift.    

Svenske herrsingelspelaren Felix Burestedt är även på plats i Birmingham där han hoppas på att få en plats i turneringen. Han står just nu som första reserv och får spela om det blir något avhopp i herrsingelklassen.

För Felix, som satsar mot OS i Tokyo till sommaren, innebär turneringen en möjlighet att plocka viktiga rankingpoäng för att nå OS-kvalificering.

All England pågår 17-21 mars. Se lottning och resultat från tävlingen: ALL ENGLAND

Turneringen sänds med start på onsdag på Viaplay.

Skribent: Johan Lundberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo