Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Möjligt med läger i sommar

27 MAJ 2021 10:34
Det kommer att vara möjligt att arrangera läger och cuper för barn och unga i mindre skala från och med 1 juni 2021.
  • Skapad: 27 MAJ 2021 10:34

Folkhälsomyndigheten har vägt samman hälsoeffekterna och ger nu klartecken för att öppna upp lägerverksamheter och cuper för barn och unga i mindre skala från den 1 juni. 

Även om man nu öppnar för genomförandet av läger och mindre cuper är det fortsatt mycket viktigt att minska risken för smittspridning. De läger och cuper som arrangeras bör genomföras med mindre grupper som inte blandas. Det är också viktigt att ha rutiner för att hantera eventuell smittspridning och för hur deltagare ska kunna åka hem om någon deltagare får sjukdomssymtom.

Läger kan anordnas både inomhus och utomhus, men rekommendationen är att så stor del som möjligt av lägerverksamheten ska förläggas utomhus. 

Det finns inga restriktioner i längden på läger eller cuper. Det är möjligt att åka till en annan region och delta med andra barn och unga än de från samma klass eller lag.

Folkhälsomyndighetens informationssida finns en lista på förebyggande åtgärder för att minska riskerna för smittspridning i samband med lägerverksamhet. Här finns även mer detaljerad information om vad som gäller i samband med arrangerandet av läger och cuper under sommaren.

Skribent: Mia Thorsélius
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo