Hoppa till sidans innehåll

Lättnader i coronarestriktionerna

02 JUL 2021 14:47
Den 1 juli införs lättnader i restriktionerna som gällde tidigare. De specifika råden för att bedriva idrottsaktiviteter har upphört. Tävlingsstoppet har hävts, vilket öppnar för att SM tävlingarna i augusti/september ska kunna genomföras planenligt.
  • Skapad: 02 JUL 2021 14:47

Från den 1 juli införs flera lättnader i coronarestriktionerna där bland annat de specifika råden för att bedriva idrotts- och fritidsaktiviteter på ett sätt som minimerar risken för smitta har upphört att gälla. (HSLF-FS 2021:55)

De allmänna råden om att stanna hemma vid symtom, undvika trängsel, att arbeta hemifrån, att hellre ses utomhus än inomhus och att vara noga med handhygienen gäller dock fortfarande.

Svenska Badmintonförbundets coronasida finns information om vad som gäller från 1 juli. Nedan finns ett urval av lättnaderna som införs.

Träning

De specifika restriktionerna för idrotten, som bland annat innefattar att hålla träningar och aktiviteter utomhus, har tagits bort. 

Tävlingar tillåts

Tävlingsstoppet för sanktionerade tävlingar är hävt och det är åter möjligt att arrangera och delta i tävlingar. Den som planerar att arrangera en tävling måste fortfarande följa pandemilagen, Folkhälsomyndighetens allmänna råd, maxantalet personer på en yta och Svenska Badmintonförbundets coronaprotokoll när arrangemanget genomförs.

SM-tävlingar

Förutsatt att inga nya restriktioner tillkommer under sommaren 2021 kommer de flyttade SM tävlingarna att kunna genomföras i augusti och september. Mer information om tävlingarna hittar du här.

SM datum

13-15 augusti: Senior SM

20-22 augusti: Ungdoms SM (U13, U15, U17)

20-22 augusti: Veteran SM

3-5 september: U19 SM

Deltagande i internationella tävlingar

Restriktionerna kring deltagande i internationella tävlingar lättar och öppnar för såväl juniorer som seniorer att tävla utomlands. Mer information hittar du här. 

Skribent: Mia Thorsélius
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo