Hoppa till sidans innehåll

Joel Hansson är laddad inför SM i Växjö

09 MAR 2022 11:44
Nu på fredag är det äntligen dags för Victor Senior-SM i Växjö.Har du inte möjlighet att närvara kan du följa all spänning på SolidSport.
  • Skapad: 09 MAR 2022 11:44

En av deltagarna är Joel Hansson, som måste vara en av Sveriges gladaste spelare just nu, detta efter att i veckan ha tagits ut till EM i Spanien 21-25 april. Joel tillhör skaran av betrodda, duktiga spelare som hoppas nå framgång i det stundande SM-spelet. Målet? SM-medaljer förstås.
EM uttagningen, det är en dröm som går i uppfyllelse, jag har alltid drömt sedan jag började satsa på badminton att få vara en del av de bästa. Jag tänker tillbaka och ser mig själv titta på förra generationens förberedelseträningar inför stora mästerskap efter mina egna pass, satt kvar och tittade hela passet och var jätteinspirerad och ivrig att få vara en del av det där, att vara Sverigeelit och professionell spelare. Det har väl inte riktigt sjunkit in i mig än att jag tillhör eliten och det är en milstolpe jag kan bocka av!

Joel kommer till Växjö med förväntningar. Under sin karriär har han tagit sex individuella SM-guld från U13-U19, två lag-SM-guld i junior, och ett individuellt SM-guld på seniornivå.
Jag spelar herrdubbel med Melker Z-Bexell och mixeddubbel med Ronak Olyaee. Jag och Melker har ett guld att försvara så ribban sitter högt, men vi går in och tar match efter match och gör allt vi kan för att prestera så bra som möjligt. Jag och Ronak har bara spelat en match tillsammans där vi spelade riktigt bra och samma där som i dubbeln, vi ska göra så bra vi kan i varje match och bjuda på riktigt bra badminton.

Joel ser framför sig en bra helg med mycket spänning, dramatik – och bra underhållning.
Bättre svensk badminton går inte att hitta, därför rekommenderar jag starkt att vara på plats om man kan för att få se nationell badminton i högsta klass. Kan man inte vara på plats så rekommenderar jag att se det live hemma på Solidsport.

På bilden syns Joel med sin parhäst Melker. 

Fakta:
SM spelas fredag 11-13 mars i Teleborgshallen, Växjö, där kvalspelet börjar fredag eftermiddag.

Tidsschema:
Fredag 
Kvalstart ca. kl. 13:30

Lördag 
Inledande matcher i huvudtävlingen start kl. 09:00

Söndag   
Semifinaler start kl 09:00
Finaler 

Victor Senior-SM i badminton går att följa live på webben via Solidsport


Skribent: Johan Pellas
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo