Hoppa till sidans innehåll

Information om Coronaviruset - resor och eventuell risk för smittspridning

02 MAR 2020 14:52
För de badmintonspelare och ledare som planerar att delta på internationella tävlingar eller att resa utanför (eller inom) Sverige och har frågor kring detta så hänvisar Badmintonförbundet till expertkällorna Folkhälsomyndigheten, UD och WHO.
  • Uppdaterad: 02 MAR 2020 14:52

Badmintonförbundet uppmanar alla spelare och ledare att följa aktuella råd från ovan nämna källor. Det är viktigt att komma ihåg att allas situation är unik och att exempelvis sjukdomshistorik i familj eller närmsta omgivning kan påverka beslut. Det är alltid individens (vårdnadshavare för de under 18 år) egna beslut om medverkan på tävling/resa eller inte. Badmintonförbundet rekommenderar att var och en fattar sitt beslut utifrån aktuell kunskap.

Folkhälsomyndigheten

För nationella frågor kring Coronaviruset är det Folkhälsomyndigheten som är kunskapskällan. Läs mer via denna länk: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/smittsamma-sjukdomar/coronavirus/fragor-och-svar-om-nytt-coronavirus/

Utrikesdepartementets rekommendation (UD)

Badmintonförbundet utgår alltid från utrikesdepartementets rekommendationer vad gäller resor till andra länder, det är ingen skillnad nu. Här kan vi tipsa om UDs app ”UD Resklar” som möjliggör att få notiser utifrån vart du befinner dig med aktuell information och även har en egen rubrik med information specifikt kring förhållningssätt vad gäller Coronavisuset.

World Health Organization (WHO)

WHO förklarar och ger råd vad gäller Coronaviruset och även de har rekommendationer kring förhållningssätt vad gäller resor. Vi rekommenderar WHO som källa för information kring viruset istället för dagstidningar som kan ha andra syften. Du kan läsa mycket mer på deras hemsida och en del av de mest aktuella frågorna förklaras i en video du hittar här: https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/travel-advice

Riksidrottsförbundet

Riksidrottsförbundet har också bra information om internationella resor och eventuell risk för smittspridning. https://www.rf.se/Nyheter/Allanyheter/internationellaresorocheventuellriskforsmittspridning

Badminton Europe

På Badminton Europe finns information om bland annat BEC-tävlingar. Se länk: http://badmintoneurope.com/Cms/. Exempelvis har Portuguese International, som skulle ha spelats den 5-8 mars, ställts in och kommer förhoppningvis att spelas vid ett senare tillfälle under året. 

Badmintonförbundet följer utvecklingen kring Coronaviruset och uppdaterar denna text med eventuella förändrade rekommendationer gällande badmintontävlingar löpande.

Skribent: Johan Lundberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo