Hoppa till sidans innehåll

Information inför serieomgång 4

04 FEB 2020 14:15
Helgen den 8-9 feb är det dags för säsongens fjärde serieomgång. Här följer viktig information om sammandragens genomförande.
  • Uppdaterad: 04 FEB 2020 14:15

Bollar
Arrangören för seriesammandraget skall stå för samtliga bollar så bollmärket blir enhetligt. Efter sammandraget fördelas bollkostnaderna lika mellan deltagande lag. Arrangörsföreningen skall fakturera i efterhand och till det bollpris arrangören själv får köpa bollar från sin leverantör. 

Domare
I divison 1 är det krav på domare, saknas detta utfärdas en administrativ avgift för den aktuella föreningen. Klubbens domare skall vara anmäld till matchledaren för sammandraget senast en vecka innan spelstart. 

Licenser 
Samtliga spelare som deltar i en tävling (individuell, lagtävling och/eller seriespel) som är sanktionerad av Svenska Badmidmintonförbundet eller någon av förbundets distriktsförbund (SDF) måste inneha tävlingslicens. Det åligger varje förening att ansöka om tävlingslicens för samtliga spelare i god tid före säsongens första tävling, seriematch och seriesammandrag.

Det är inte möjligt att använda en spelare utan licens, då programvaran som används för seriespelet inte kommer att acceptera detta. 

Matchledare
Det är matchledaren (om inte referee finns) som skall leda sammandraget och tolka gällande bestämmelser. Matchledaren är även ansvarig för registrering av delmatcher och seriematcher. Matchledare för respektive seriesammandrag skall vara icke spelande.

Från och med denna säsong införs ett nytt sätt att hantera sammandragen för matchledaren. Programvaran League Planner kommer inte längre att behövas och det kommer att vara möjligt att uppdatera resultat från varje seriesammandrag löpande. Inför sammandraget kommer matchledaren att få en användarmanual som beskriver arbetet med det nya systemet. Manual och inloggning kommer att skickas senast 14 november.

Med det nya systemet kommer det att bli betydligt snabbare publicering av serieresultat efter varje genomförd serieomgång. 

Damer i herrmatcher
Damer tillåts att spela herrkategorier i division 2 och nedåt under följande förutsättningar:

• Dammatcherna är fyllda.
• Elitklassad dam får ej rankas lägre än C-klassad herrspelare.
• En dam och en herre kan ej ställa upp i herrdubbel.
• Två damer kan ej ställa upp i mixeddubbel.


Här finner du lottningarna för de olika serierna

Här hittar du information om hur du söker licens

Här finns aktuella PM och viktiga blanketter att användas vid sammandraget

Skribent: Christer Olsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo