Hoppa till sidans innehåll

Halmstad gör omstart – lämnar Victor Badmintonligan

09 MAR 2022 10:20
Halmstad Badminton gör om elitstrategin för de närmaste åren. Klubben lämnar Badmintonligan och fokuserar istället på de egna produkterna i division 1, 3 och 4.
  • Skapad: 09 MAR 2022 10:20

När Halmstad Badminton tog steget upp i Svenska Badmintonligan för sex år sedan hade man två bakomliggande syften, meddelar klubben i ett pressmeddelande. Målen var att visa upp badminton i toppklass i Halmstad, samt att ge de unga Halmstadspelarna Felix Burestedt, Filip Suwanphingkha, Colin Hammarberg, Olle Ingemarsson med flera möjligheten att spela i högstaligan.

När nu Felix Burestedt spelar utomlands och de andra, i olika omgångar, har valt att trappa ner, väljer klubben att satsa på det egna yngre gardet och avveckla ligalaget som under säsongen huvudsakligen bestått av inresande internationella spelare.

Det har varit en fantastisk resa i Badmintonligan krönt av ett SM-Guld 2019, men vi känner nu att det är dags att tänka om. Vårt ligalag leds av ideella resurser som jobbar helt utan ersättning och det känns bättre för alla inblandade att lägga tid och resurser på våra egna unga spelare,” säger Thomas Carlsson, ordförande i Halmstad Badminton.

Vi har många duktiga unga spelare på frammarsch och flera av dem har fått chansen i ligan och gjort det bra, men det tar ett tag innan de kan nå den internationella toppklass som krävs för att på allvar konkurrera i Badmintonligan. Då är det bättre att de får chansen i division 1 och kanske om några år ta steget upp på egen hand. Våra danska spelare som Sofie Holmboe Dahl, Mikkel Mikkelsen, Rasmus Messerschmidt och Elisa Melgaard har varit med i laget länge vi är oerhört glada för deras engagemang i vår klubb, de har verkligen tagit Halmstad till sitt hjärta, men det har varit svårt att få loss dem på senaste tid på grund ava studier, covidrestriktioner, internationellt spel med mera.

Visst är det superkul med ligamatcher och det har varit oerhört roligt att få se badminton i internationell toppklass i Söndrumshallen, men att ha ett lag helt utan anknytning till Halmstad är helt enkelt inte i linje med vår värdegrund. Vi vill tillbaka till Badmintonligan i sinom tid, men nu vill vi prioritera våra egna led och kommer att träffas under våren för att få in idéer och förslag från våra spelare och medlemmar.

 Vi önskar förstås Halmstad stort lycka till i den ”nya kostymen” och hoppas att de kan mejsla ut en bra väg för föreningen in i framtiden.

Halmstads plats i ligan tas över av Västra Frölunda som inte längre behöver kvala för att behålla sin plats i Victor Badmintonligan enligt §38 i seriebestämmelserna: ”Laget på fjärde plats i mellanserie grupp B och de tre första uppflyttningsbara lagen från Division 1-serierna är kvalificerade för kvalspel. Finns det ej åtta lag i Badmintonligan ska bara lagen ifrån division 1 kvalspela”.

Skribent: Johan Pellas
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo