Hoppa till sidans innehåll

Full fart på tränarutbildningarna

08 NOV 2021 11:33
Efter ett år av inställda, framflyttade och uppskjutna utbildningar har tränarutbildningarna verkligen tagit fart under hösten.
  • Skapad: 08 NOV 2021 11:33

Visby, Lund, Borlänge, Växjö, Trollhättan, Umeå, Göteborg, Linköping och Stockholm är några av de orter där det arrangerats tränarutbildningar på både grund och avancerad nivå.

Efter ett år av digitala träffar har suget varit stort för våra deltagare på Topptränarutbildningen (TTU) att äntligen träffas. Nyligen fick gänget samla i Fjäderborgen i centrala Göteborg där PH Croona drillade deltagarna från morgon till kväll. Temat för helgen var slag och fotarbetsteknik, med stor tonvikt på att diskutera detaljer i utförande och lärande. ”Det beror på” var en fras som blev återkommande under helgen både från kursinstruktör och deltagare. Kanske ringar det in hur situationsberoende och komplex vår idrott är?
Vi jobbar vidare med att höja den gemensamma nivån och bilden av toppbadminton, säger PH Croona. Och som alltid under de här typerna av sammankomster uppstår kreativa dialoger både i hallen och vid middagsbordet.

Tränarutbildningar på Grundnivå
På många orter i landet har vi kommit igång med våra tränarutbildningar på grundnivå: Shuttle Time, Badminton ABC och Coach level 1. Coach level 1 är sista steget på ”grundnivå” i svensk badmintons utbildningsstege. Kursen omfattar två helger med tränarutbildning och har under hösten genomförts eller är pågående i Växjö, Borlänge och Trollhättan.

På vår allra första nivå i utbildningsprogrammet hittar vi Shuttle Time och Badminton ABC. Dessa lokala endagsutbildningar har under hösten genomförts ett gäng olika orter, allt från Kiruna i norr till Lund i söder. Efterfrågan har varit stor.
Kul att intresset för fortbildning är stort, och det känns extra bra att det genomförts en utbildningshelg i Visby. Gotland har mig veterligen inte haft någon lokal tränarutbildning sen det nya utbildningsprogrammet startade, säger Hannes Andersson, utbildningsansvarig på Badmintonförbundet.

Skribent: Johan Pellas
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo