Hoppa till sidans innehåll

Förlust i kvarten, men topp 8 i Europa

14 FEB 2020 18:43
Det blev en 1-3 förlust i kvartsfinalen för de svenska tjejerna mot Frankrike i lag-EM. Frankrike var favoriter och presterade lite för bra att Sverige skulle kunna skrälla.
Men en väldigt fin insats av de svenska tjejerna att sluta topp-8.
  • Uppdaterad: 14 FEB 2020 22:16

Det behövdes en riktig toppinsats för att de svenska tjejerna skulle vinna mot Frankrike, men chansen och förmågan fanns inom laget. Nu blev det en del bra och godkända prestationer, men inte på en tillräcklig hög nivå och det resulterade i en 1-3 förlust.

Första damsingel förlorade Ashwathi Pillai mot Qi Xuefei med 15-21 16-21. Ashwathi gjorde en bra match och gick in och tog "kampen" i duellerna på ett bra sätt, med tålamod för att vänta till chansen att kunna göra en poäng.

Andra damsingel förlorade Rebecca Kuhl mot Marie Batomene med 18-21 14-21. Många bra dueller, men lite för kort i banan ibland gav Batomene möjlighet att sätta press och följa upp slagen. Det behövs även lite bättre kvalité på slagen ibland för att kunna få poängen. Som vanligt bra inställning och arbetsinsats av Rebecca. 

Tredje damsingel vann Edith Urell mot Yaelle Hoyaux med 21-14 21-13. Edith spelade runt bollen och utnyttjade banan på ett bra sätt och fransyskan kom många gånger i tidsnöd. Edith styrde spelet och tvingade fransyskan till misstag.

Första damdubbeln förlorade Johanna Magnusson/Emma Karlsson mot Delphine Delrue/Anne Tran (rankade omkring topp 30 i DD med andra partners) med 15-21 17-21. Många bra dueller och slag från Johanna/Emma men det räckte inte mot det franska paret, som ibland satte hög press på dem och tvingade dem att ge bort lite enkla poäng. En dålig start med 1-5 i andra set gjorde att Emma/Johanna fick jaga ikapp hel tiden och de kom aldrig upp i ledning.

Europamästerskapet i lag för tjejerna får betecknas som mycket bra resultatmässigt med en kvartsfinalplats. Det var klart över förväntan och tjejerna har gjort många fina prestationer under de senaste dagarna. 

Skottlands tjejer, som vi vann mot igår, stod för dagens skräll genom att vinna mot Ryssland med 3-0.

Semifinaler Damer: Danmark - Frankrike, Tyskland - Skottland

Semifinaler Herrar: Danmark - Ryssland, Nederländerna - Frankrike

Resultat: lag EM Damer slutspel: EMDAM

Resultat: lag EM Herrar slutspel: EMHERR

Skribent: Jonas Herrgårdh
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo