Hoppa till sidans innehåll

Förluster i semifinalerna

18 JAN 2020 20:39
Det blev inga svenskar i damdubbelfinalen i Victor Swedish Open. Både Emma Karlsson/Johanna Magnusson och Clara Nistad/Moa Sjöö förlorade.
  • Uppdaterad: 18 JAN 2020 20:39

Bilden ovan: Emma Karlsson/Johanna Magnusson förlorade semifinalen i IFU Arena. Foto: Torbjörn Jansson.

Inför semifinalerna i damdubbel i IFU Arena i Uppsala fanns det förhoppningar om en helsvensk final. Men så blev det inte.

Emma Karlsson/Johanna Magnusson vann i Italian International i två raka set mot danskarna Julie Finne-Ipsen/Mai Surrow. Men i lördagssemifinalen i IFU Arena i Uppsala blev det ombytta roller. Danskarna segrade med 21-17, 21-8.

Även ClaraNistad/Moa Sjöö förlorade sin semifinal mot Vimala Heriau/Margot Lambert, Frankrike. Clara och Moa vann första set efter bra spel med 21-16, och länge kändes det som om de skulle ro hem även andra set och därmed matchen. Men fransyskorna slingrade sig ur greppet och vann andra set med 23-21, och sedan tredje med 21-11.

– Emma och Johanna hade en jobbig match mot danskorna som försvarade sig bra. Det ledde till en del enkla misstag. Men så är det ibland. Emma/Johanna kommer tillbaka, säger Andrew Smith, förbundskapten för Sverige.

– Clara och Moa gjorde en fin kvartsfinal och ett bra första set i semin. Men sedan tappade de spelet. Frusterande, säger Andrew.

Kan du inte se söndagens finalpass på plats i IFU Arena i Uppsala, så har du möjlighet att följa alla matcher via Badminton Europes direktsändning. Här är länken till Badminton Europes youtube-sändning. BECYOUTUBE

Här är länk till Badminton Europe TV: BECTV

Alla resultat och lottning hittar du här. SWOPEN2020

Skribent: Jonathan Falck
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo