Hoppa till sidans innehåll

Felix taggad efter OS – resan mot högre nivåer fortsätter

05 AUG 2021 09:58
Felix sammanfattar OS-resan och blickar framåt.
  • Uppdaterad: 05 AUG 2021 09:58

Felix Burestedt har landat på hemmaplan efter OS-äventyret, i dubbel bemärkelse. Han säger att han skaffat sig ovärderliga erfarenheter som stärkt honom i den fortsatta satsningen. De tre veckorna i Japan var oerhört värdefulla på flera vis.
– Ja, det var en upplevelse för livet och en nödvändig erfarenhet för att ta nästa steg framåt. Det var en utmanande miljö att prestera i, många tankar, förhoppningar, förväntningar och nya intryck. Jag är nöjd med min insats, och tar framför allt med mig att många av de bästa inte är "såå bra".

 – Det är små marginaler som avgör mycket. Och även de bästa är människor, som blir nervösa, känner press och har dåliga dagar. Detta var extra tydligt på ett OS. Jag tar med mig en insikt av, att de bästa, självklart är riktigt bra, men dom är inga "super humans", och att få känna på att spela mot Chou gav mig mycket.

Felix säger att det är annorlunda att stå på banan och uppleva en match än att titta på youtube...

– Fysiken är extremt viktigt i singel och om jag förbättrar den ytterligare, samt blir lite taktiskt smartare i vissa moment, tror jag att det kan göra en stor skillnad. Det var en nödvändig upplevelse för mig för att fortsätta ta steg i rätt riktning. Och jag tror att jag fick ut maximalt av min vistelse i Japan.

För Felix väntar nu nya utmaningar, närmast på schemat är Denmark Masters.

– Ja, det börjar på fredag. Efter det blir väntar SM-veckan innan jag tar ett litet tävlingsuppehåll. Jag hoppas kunna ta med mig den positiva känslan efter OS och bygga vidare på de delar i mitt spel som det ska jobbas på. Förhoppningsvis kan jag göra detta med start på Denmark Masters och göra ett bra resultat där. Tack alla för ert fina stöd under OS vill jag ha sagt också, det betyder mycket för mig.


Ledare under hela OS var förbundskapten Oliver Pongratz. Gustav Björkler, som ingår i SOK:s satsning Talang 2022, medföljde som sparring under precamp i Fukuoka.

Skribent: Johan Pellas
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo