Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Felix lottad mot världsfyran i OS

12 JUL 2021 09:21
Nu har nedräkningen till OS börjat på allvar och i eftermiddag avreser stora delar av den svenska truppen mot Japan. Häromdagen kom lottningen för badminton och svenske singelspelaren Felix Burestedt.
  • Uppdaterad: 23 JAN 2022 13:42

OS-turneringen omfattar 13 olika grupper om tre eller fyra spelare, där alla möter alla och bara den sammanlagda vinnaren från varje grupp tar sig vidare i turneringen som startar 24 juli.

Vår svenske deltagare, Felix Burestedt, rankad 57 i världen, kommer att få bekänna färg direkt i turneringen. Övriga spelare i hans grupp blev nämligen Chou Tien-chen från Taiwan och Brian Yang från Kanada. 
Så här kommenterar Felix sina motståndare:
– Chou Tien-chen är nummer fyra i världen och har varit etablerad i topp 5 under flera år nu. Han är seedad som nummer två på OS, efter OS-kvalperiodens ranking mot turneringen. Chou kommer att bli den högst rankade spelare jag någonsin mött. Det ska så klart bli väldigt spännande, och det är ju en av de största anledningarna till att jag är där, att få mäta mig med de bästa. Jag är extremt taggad över att gå in och göra allt jag kan för att utmana Chou och ge honom en tuff match.Vilket jag också tror att jag kan göra. 

Felix andra motståndare, Brian Yang, Kanada, är rankad som 44 i världen.
– Brian är ung, 20 år, och har gjort bra resultat på sista tiden, bland annat vann han Pan Am games i april. Även Brian är en högre rankad spelare än mig, men det är en match som jag tror på förhand kan bli mycket jämn och där jag helt klart tror på chanser till en vinst.

Felix kommer in i mästerskapet med god form, hans förberedelserna har gått bra och enligt plan.
– På slutet har det varit mycket matchträning mot olika sparringspelare från Europa och toppning av den fysiska formen har gjorts.

Felix reste till Japan måndag eftermiddag för att sedan åka på en Precamp i staden Fukuoka.
– Där är fokuset att acklimatisera sig och skapa de bästa förutsättningarna för att prestera på plats i Tokyo. Nedräkningen har börjat och jag ser verkligen fram emot det här.

Datum och klockslag för Felix första match, mot Chou, är tidigt söndag morgon svensk tid, kl 03:00 25 juli.
Första omgångarna har schemalagts, du finner tiderna här.

Det är Discovery-gruppen med Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Eurosport och Eurosport 2 som äger rättigheterna och kommer sända OS 2021 i Tokyo för svenska tittare.
Streamingtjänsten Discovery+ kommer också att sända det allra mesta från OS.

Skribent: Johan Pellas
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo