Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jonas Ekstršmer/TT

Felix klar för OS

19 MAJ 2021 14:30
Felix Burestedt är en av de åtta idrottare som i dag fått besked från SOK att de tagits ut att representera Sverige vid OS i Tokyo.
  • Uppdaterad: 19 MAJ 2021 08:22

SOK har tagit ut ytterligare åtta idrottare till OS i Tokyo. Bordtennistrion Anton Källberg, Kristian Karlsson och Jon Persson, badmintonspelaren Felix Burestedt, kanotisten Petter Menning, tennisspelaren Rebecca Peterson samt 470-besättningen Olivia Bergström och Lovisa Karlsson.

Vi når Felix i Sevilla, där han nyss vunnit första matchen i Spanish Masters.

Grattis, hur går tankarna efter beskedet att du nu är klar för spel i OS?
- Tack, jag är jätteglad! Jag har ju haft en förhoppning om att bli uttagen och det är en lättnad att äntligen få det bekräftat.

Hur föreställer du dig att det kommer att vara att befinna sig mitt i Olympiska Spelen?
-Jag åker dit med fokus på att tävla och göra bra resultat, snarare än att uppleva själva OS. Sen blir Tokyo annorlunda på många sätt, utan publik och mer isolerat för de aktiva än ett normalt OS.

Har du fått några tips från tidigare OS-deltagare?
-Jag kommer att prata med Henri Hurskainen en hel del och även Oliver Pongratz som har erfarenhet från OS, så jag hoppas få med mig bra råd från dem.

Hoppas du kan fokusera på matcherna där i Sevilla, känner du till kommande motståndaren June Wei Cheam?
-Har aldrig mött honom men vet att han är duktig. Kommer att söka lite tidigare matcher på youtube och även stämma av med Oliver i kväll.

Lycka till, Felix!


Den svenska OS-truppen består nu av 102 idrottare. Det är 46 namngivna idrottare samt lag i fotboll, handboll och ridsport.

-Vi tror att truppen till slut kommer att innehålla över 140 namn när de sista OS-kvalen är färdiga i slutet av juni, säger Peter Reinebo, som kommer att vara chef för den svenska OS-truppen i Tokyo.

De åtta som fick sina OS-besked under onsdagen är:

  • Den forne kanotvärldsmästaren Petter Menning fick en kvalplats via sitt VM-resultat från 2019. Petter har vunnit guld i Europeiska Spelen, EM och VM. Han gör sitt andra OS.
  • Badmintonspelaren Felix Burestedt var femma vid Europeiska Spelen i Minsk 2019. Han tas ut via framtidskriteriet.
  • Tennisspelaren Rebecca Peterson har som bäst varit 43 på världsrankningen och vunnit två WTA-turneringar. Hon tas ut via framtidskriteriet.
  • Seglarna Olivia Bergström och Lovisa Karlsson har de senaste månaderna slutat nia i EM och 16:e i VM med sin 470-båt. De tas ut via framtidskriteriet.
  • Bordtennisspelarna Anton Källberg, Kristian Karlsson och Jon Persson tar plats i laget som åker till Japan.

Läs mer på SOK:s hemsida.

Skribent: Åsa Strindlund
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo