Hoppa till sidans innehåll

Felix klar för kvartsfinal

17 JAN 2020 17:40
Felix Burestedt är klar för kvartsfinal i Victor Swedish Open i Uppsala. På vägen dit fick han besegra två svenskar. Och han fick hårt motstånd.
  • Uppdaterad: 17 JAN 2020 17:40

Bilden ovan: Felix Burestedt vann sina två första singlar i Victor Swedish Open. Det betyder att han spelar kvartsfinal på lördag förmiddag. Foto: Torbjörn Jansson.

Felix Burestedt är inte bara Sverigeetta i herrsingel. Han är också finalseedad i Victor Swedish Open hosted by Nordea. Men han fick mycket tufft motstånd redan i första omgången i IFU Arena Uppsala.

Lottningen hade resulterat i att Felix fick möta Sverigetvåan Jacob Nilsson, och det var Jacob som startade matchen bäst. Han spelade offensivt, utmanade Felix i nätspelet och grävde upp många till synes omöjliga bollar. Felix arbetade sig dock närmare under setets gång, men Jacob tog det ändå med 21-18.

I andra set kom Felix tillbaka, ryckte ifrån och vann med 21-12. I tredje och avgörande set höjdes spelkvaliteten än mer, och de båda svenskarna bjöd publiken på en välspelad, tajt och tuff match. Ledningen växlade flera gånger, men till slut drog Felix ifrån och vann med 21-16.

Jacob Nilsson bjöd på mycket hårt motstånd i matchen mot Felix Burestedt. Foto: Torbjörn Jansson.

I åttondelen fick Felix sedan möta ännu en svensk, nämligen Andy Tsai. Andy följde upp sina tre vinstmatcher i kvalet med att vinna första matchen i huvudturneringen mot Pit Seng Low, Australien, med klara 21-7, 21-9.

Men mot Felix Burestedt blev det stopp. Felix styrde spelet, rörde sig bra, avgjorde många bollar med hårda och precisa smashar, och vann med 21-16, 21-13.

– Jag är klart nöjd med dagen. Det var tuffa matcher, framför allt den mot Jacob, och jag är glad över att jag presterade så bra, säger Felix.

Nu väntar en annan tuff match i kvartsfinalen på lördag förmiddag. Då möter Felix japanen Minoru Koga, som besegrade Felix med 2-1 i set just i Swedish Opens kvartsfinal förra året. Koga vann sedan också hela turneringen.

– Han är en stabil och löpstark spelare. Man jag är redo för fajten, säger Felix.

I damsingel förlorade de tre svenskorna direkt i första omgången, men de hade också svåra motståndare. Ashwathi Pillai förlorade mot förstaseedade Julie Dawall Jacobsen med 0-2 i set. Samma öde drabbade Rebecca Kuhl mot fjärdeseedade Crystal Pan från USA. Och Edith Urell fick ge sig mot starka japanskan Natsuki Oie.

Kan du inte vara på plats i IFU Arena i Uppsala, så har du möjlighet att följa alla matcher via Badminton Europes direktsändning. Här är länken till Badminton Europes youtube-sändning. BECYOUTUBE

Här är länk till Badminton Europe TV: BECTV

Alla resultat och lottning hittar du här. SWOPEN20202

Skribent: Jonathan Falck
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo