Hoppa till sidans innehåll

Felix i exklusiv skara – tränar med världseliten

09 SEP 2021 16:09
Felix Burestedt är inne i ett högintressant skede av sin karriär. Inom loppet av fem-sex veckor har han med framgång deltagit på sitt första OS, för att sen vinna ett SM-guld på hemmaplan. Nu kommer nästa höjdpunkt och erkännande.
  • Skapad: 09 SEP 2021 16:09

– Jag är sedan en dryg vecka tillbaka i Dubai och tränar med Viktor Axelsen, dansken som vann OS-guld i Tokyo. Viktor har flyttat sin träningsbas hit och har bjudit in några spelare från både Europa och Asien att träna med honom fram till den 19 september, då han ska tillbaka till Danmark för att förbereda sig på hemmaplan inför lag-VM.

Felix berättar om intensiva och mycket utvecklande dagar.
– Vi tränar två gånger om dagen och som regler är det väldigt tuffa morgonträningar varvade med teknik- eller skill-sessions och gym på eftermiddagarna. Det är minst sagt en extremt motiverande miljö att träna i, och även utmanande. Det är stort att få uppleva denna kvalitet och höga nivå på träningen.

Gruppbild Dubai.jpg

Förutom Felix och Viktor Axelsen (rankad tvåa i världen) deltar Lakshya Sen, Indien, rankad 24 i världen), Loh Kean Yew (rankad etta i Singapore och 40:a i världen), Brian Yang (rankad etta i Kanada, 43:a i världen), samt Toby Penty (rankad etta i England och 51:a i världen).
– Det är inspirerande och lärorikt på många olika sätt att vara här och inte minst av att varje dag få känna på nivån av att spela med riktigt bra spelare.

En högmotiverad Felix, just nu rankad 57:a i världen, ser fram emot en spännande höst.
– Jag hoppas suga in så mycket lärdom och erfarenhet som möjligt under dessa veckor, och hoppas på att kunna ta steg framåt och visa detta i de tävlingar som väntar i oktober månad. Det ska bli oerhört intressant och spännande.

Skribent: Johan Pellas
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo