Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Felix, Clara och Johanna spelar Spain Masters

18 MAJ 2021 07:18
Just nu befinner sig Sveriges främsta spelare i Carolina Marins hemstad Huelva för att delta i Spain Masters som pågår mellan den 18–23 maj. På plats i Spanien finns Felix Burestedt samt dubbelparet Clara Nistad/Johanna Magnusson.
  • Uppdaterad: 18 MAJ 2021 07:18

Det är ett tävlingssuget dubbelpar och en revanschsugen singelspelare som  försvarar Sveriges färger när Spain Masters börjar i dag. Clara Nistad och Johanna Magnusson har goda chanser i eftermiddagens inledande match mot det franska paret Vallet/Vercelot. Vid avancemang ställs de mot ett sjätteseedat och lurigt indonesiskt par, Marwah/Syaikah. Även Moa och Tilda Sjöö var anmälda till tävlingen men har tyvärr lämnat återbud på grund av skadekänning.

För Felix Burestedts del blir tävlingen i Spanien nästa värdemätare efter uttåget ur EM-turneringen för drygt två veckor sedan. Felix är åttondeseedad och ställs i första omgången mot spanjoren Carlos Piris, där Felix bär favoritskapet. I den andra omgången väntar troligtvis malajen June Wei Cheam som har plusstatistik mot självaste världsspelaren Jonathan Christie, vilket säger en hel del om hans nivå. En match mellan svensk superoffensiv och malaysisk smidighet är något att se fram emot.

Spain Masters är en BWF Super 300-tävling. Läs mer i Badminton Europes förhandsartikel inför Spain Masters 2021.

Spelschema med tider finner ni här

BWF sänder från Spain Masters via sin youtube-kanal

Skribent: Viktor Appelqvist
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo