Hoppa till sidans innehåll

En bronsmedalj för Rickard Nilsson i Dubai International

01 JUN 2022 11:06
Det blev en turnering med mersmak för vår parastjärna Rickard Nilsson i Dubai den gångna veckan.
  • Skapad: 01 JUN 2022 11:06

Semifinalen blev en tuff utmaning mot förstaseedade Tarun Tarun, Indien. Nilsson utmanade dock och satte press på världstvåan ordentligt.
"Jag kände att jag hängde med bra och även styrde spelet lite till och från. Tarun har en grym känsla så det gäller att inte ge honom för mycket tid. Jag hade lite oflyt med en del avgörande bollar och små marginaler avgjorde. Jag är inte långt borta idag alltså. Jag känner mig stark och det känns skönt att mitt träningsupplägg sista tiden har gett resultat." Segersiffrorna till Tarun skrevs till 21-15, 21-17.
Nästa utmaning för Nilsson blir redan nästa vecka, 8-12 juni, då det är dags för Level 1-turneringen Canada Parabadminton International i Ottawa. Det är sista rankinggrundande tävlingen inför VM i Tokyo.

Erik Söderdahl fick tufft motstånd i sin internationella debut, och det blev förluster i både singeln och i dubbeln tillsammans med Anti Kärki, Finland.
”Det känns ju tråkigt att förlora såklart, men jag är glad att jag nu är klassificerad och kan jobba på det som krävs i min klass på hemmaplan.”

Dilan Jacobsson tog sig fram till kvartsfinal i dubbel tillsammans med Czyz, Nya Zeeland, för att sen förlora med 21-15, 21-12 mot ett indiskt par.
En bra insats av Dilan i hans första internationella sammanhang!Skribent: Johan Pellas
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo