Hoppa till sidans innehåll

En av svensk badmintons största ledare har somnat in

21 DEC 2019 20:00
Kjell Persson, 90 år, somnade lugnt och stilla in natten till lördagen och är utan tvivel en av våra största ledare genom tiderna.
  • Skapad: 21 DEC 2019 20:00

Kjell började sin badmintonkarriär i MAI som då huserade i en sporthall i Malmö Folkets Park belägen under åkattraktionen berg- och dalbanan. I slutet på 1940-talet brann hallen med åkattraktionen ner och Kjell valde då att 1949 gå till BMK Aura. Den klubb han sedan blev trogen resten av livet – först som spelare, så småningom som tränare och därefter som styrelseledamot och sedan som ordförande.
Som spelare var den främsta meriten en semifinalplats i SM, samt oldboysmästare i dubbel och mixed.
Kjell var den stora drivkraften bakom Aurahallen, och utan hans enorma insatser hade bygget in blivit av. I samtal med honom fick man alltid se ett brett leende när man nämnde Aurahallen och det var för honom ett stort ögonblick när hallen invigdes 1976.
Bamintonsportens första officiella VM spelades i Malmö 1977, och Kjell hade här en stor roll i ett mycket lyckat och vinstgivande arrangemang. Ordförande i Skånes Badmintonförbund i trettio år och det behöver väl inte tilläggas att ingen annan har haft den positionen så länge. 19 år i svenska förbundsstyrelsen, med uppdrag både som utbildningsansvarig och bas för eliten och landslaget.
Men det var alltid Aura hans hjärta stod närmast och ingen roll i klubbarbetet har varit för stor eller för liten, han fanns alltid till hands. Tror dock han trivdes som bäst på och kring banan mitt i verksamheten. Aura en av våra mest framgångsrika föreningar både nationellt som internationellt, ja alla dessa framgångar bär Kjells signum!
En stor ledare har lämnat oss men kommer alltid att finnas i våra minnen. Våra tankar går till familjen med hustru Gunvi, barnen Lena och Jan-Åke med familjer. 

Text: Tommy Theorin, styrelseordförande i Svenska Badmintonförbundet

 

Skribent: Tommy Theorin
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo