Hoppa till sidans innehåll

Edith vinner Danish Junior Cup!

30 AUG 2021 16:12
I helgens Danish Junior Cup vann Edith Urell U19-klassen utan setförlust. Jessica Silvennoinen och Ludwig Axelsson spelade sig till semifinal i mixeddubbel.
  • Uppdaterad: 30 AUG 2021 16:12

Bilden ovan: Edith Urell, från SM-tävlingen i Borås i augusti. Foto: Cecilia Wang.

Under veckoslutet spelades Danish Junior Cup som brukligt är i Gentofte badmintonhall. Edith Urell vann damsingeln genom att besegra Benedicte Sillassen från Danmark i finalen med 21-17 och 21-18.

Danskan spelade till sig en tidig ledning i första set men därefter kontrollerade Edith matchen. Edith gick igenom turneringen på ett mycket imponerande sätt utan att förlora set.

– Jag känner mig i helhet väldigt nöjd över turneringen, säger Edith. Jag hade en bra känsla i kroppen under hela helgen och jag är glad över hur jag presterade under matcherna. Under den senaste tiden har jag jobbat mycket med att försöka ha bra tålamod i mitt spel och inte gå för att vinna duellerna för tidigt, och det tyckte jag att jag lyckades med. Och jag tror också att det är en anledning till att jag kunde vinna mot några motståndare lättare än förväntat, att jag vågar spela duellen tills jag får ett bra läge för att avgöra, det gör även att jag gör mindre misstag.

– Finalen var en lite svängig match, hon började väldigt starkt och jag kom i underläge direkt men efter 11 i första set är jag otroligt nöjd med hur jag spelade. Det var väldigt roligt att vinna mot henne då jag förlorade mot henne senast vi möttes, avslutar Edith. 

Övriga svenska prestationer som sticker ut är Jessica Silvennoinen/Ludwig Axelsson som gick till semi och förlorade där mot slutsegrarna Löber/Boe från Danmark.
Elin Boman och Khushi Harakamani/Ida Melkerhed tog sig till kvartsfinaler.

Skribent: PH Croona, Viktor Appelqvist
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo