Hoppa till sidans innehåll

Edith förlorade kvartsfinalen i U17-EM

06 SEP 2019 15:25
Det blev ingen medalj för Edith Urell i U17-EM. Hon förlorade kvartsfinalen efter en tuff tresetare. – Jag är väldigt besviken. Spelet blev alldeles för stressigt, säger hon.
  • Uppdaterad: 06 SEP 2019 15:25

Bilden ovan: Edith Urell förlorade kvartsfinalen i U17-EM.

När det på fredagen var dags för kvartsfinaler i U17-EM i polska Gniezno återstod ett svenskhopp, Edith Urell i damsingel. Men där tog det stopp. Edith förlorade mot hemmaspelaren Joanna Podedworny med 17-21, 21-12, 18-21 i en svängig match.

Polskan, som var seedad fyra snäppet före Edith som var seedad femma, fick en bra start i första set. Efter ledning med 11-8 gick Podedworny upp till 18-13 innan Edith kämpade sig tillbaka och var så nära som 17-18. Men sedan rann Podedworny ifrån till setvinst.

I andra spelade Edith klart bättre och vann relativt enkelt med 21-12. Men i tredje hade polskan greppet i princip hela tiden och även om Edith var uppe i 16-18 räckte det inte. Podworny avgjorde på sin tredje matchboll

– Jag spelade inte alls så bra som jag hade hoppats på. Min gameplan var att undvika flackt spel för där är Podedworny stark. Jag skulle också se till att ha bra längd och höjd på bollarna. Det lyckades jag inte med varken i första eller tredje set, berättar Edith.

– Det blev en nervös match. I andra set var jag dock lugnare och kunde då också spela mitt spel. Men i tredje blev återigen spelet alldeles för stressigt.

Douglas Lidman, förbundskapten för U17-landslaget, håller med Edith i hennes analys.

– Hon var lite nervös och spänd, och det påverkade hennes spel, säger Douglas.

Trots förlusten är Edith ändå hyfsat nöjd med turneringen som helhet.

– Jag har gjort ett OK EM, även om jag är enormt besviken över att förlora kvarten. I lagspelet tog jag några fina singelvinster och de första tre omgångarnas spel i den individuella turneringen var också bra, säger Edith.

Vad tycker då Douglas Lidman om den svenska insatsen som helhet?

– Klart godkänt, jag är nöjd de prestationer som spelarna har gjort här. De har spelat bra, även om några resultat inte var optimala, säger han.

Vad krävs då för att spelarna ska bli än bättre?

– Jag tycker det är viktigt att vi fortsätter arbeta med attityd och hur vi styr och ställer på banan. Den mentala biten tror jag betyder 50 procent för utgången av matcherna. Vi får till exempel inte sjunka ihop när vi möter bättre rankade motståndare utan vi måste våga ta för oss ordentligt, säger Douglas. 

Här hittar du hela lottningen och resultaten: EMINDU17 

Det går att se matcherna via Badminton Europes kanal på YouTube.

Den svenska truppen i U17-EM: Ida Melkerhed (Bergsåker), Jessica Silvennoinen (Kista), Julia Tuvesson (Täby), Edith Urell (Fyrisfjädern), Ludwig Axelsson (Täby), Alvin Palm (Skogås), Simon Sandin (Skogås) och Emil Söderdahl (Täby).

Tränare/ledare på plats: Douglas Lidman, Förbundskapten U17, Ville Lång, förbundstränare, Jonas Herrgårdh, Sportchef.

 

Skribent: Jonathan Falck
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo