Hoppa till sidans innehåll

Dubbla finaler för Gustav Björkler i Swedish Junior

27 JAN 2020 13:44
Gustav Björkler gjorde en mycket fin tävling i helgen då han både nådde final i herrsingel och i herrdubbel med Tom Söderström vid den stora internationella juniortävlingen Swedish Junior.
  • Uppdaterad: 27 JAN 2020 13:44

Bild: Gustav Björkler hade ett svettigt spelschema i helgen när han tog sig till final både i singel och dubbel. 

På Swedish Junior var många av Europas bästa juniorer på plats och Sverige ställde upp med ca 40 tävlande. Allra bäst gick det för Gustav Björkler, Västra Frölunda, som slog flera spelare rankade bland de 30 bästa juniorerna i världen, på sin väg till herrsingelfinalen. I finalen föll han mot Joakim Oldorff, Finland, med 21-16, 21-12.

Parallellt med sina tuffa singelmatcher spelade Gustav dubbel ihop med Tom Söderström, även han Västra Frölunda. Paret gjorde en mycket bra turnering och slog bland annat ett av Europas bästa herrdubbelpar, Barinov/Borisov från Ryssland, i semifinalen. I den jämna finalen blev det förlust med 21-12, 27-25 mot det förstaseedade paret Lebedev/Kholkin, Ryssland.

I damsingel spelade Edith Urell, Fyrisfjädern, bra och tog sig fram till semifinal. Där tvingades hon tyvärr att lämna w.o. på grund av fotblåsor som gjorde spel omöjligt. Hon siktar dock på att vara tillbaka till SM i helgen.

Se alla resultat från tävlingen här: SWEJUN

Skribent: Johan Lundberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo