Hoppa till sidans innehåll

Dispensmöjlighet för U9 och U11- spelare

05 APR 2022 11:36
Styrelsen har fattat beslut om att öppna för möjligheten att låta U9 och U11-spelare söka dispens för att delta i en högre åldersklass under en testperiod.
  • Uppdaterad: 05 APR 2022 11:36

Tävling/Series styrgrupp har fått i uppdrag av Svenska Badmintonförbundets styrelse att bereda frågan om ungdomars tävlande och har tillsatt en arbetsgrupp med sakkunniga för att bereda detta.
Svenska Badmintonförbundets styrelse har nu beslutat att ge möjlighet att söka dispens, för U9 och U11 spelare att spela i en annan åldersklass, samt för en arrangör att kunna slå ihop åldersklasser.
Detta sker under en testperiod som sträcker sig fram till slutet av säsongen 2021/2022, det vill säga under förändringsarbetets gång, och innebär att:
· U9 och U11 spelare kan söka dispens för att spela i en äldre åldersklass.
· U9 och U11 spelare som söker dispens för att spela i en högre åldersklass hanteras av Tävling/Series styrgrupp.
Dispensansökan mailas till This is a mailto link
· U9 och U11 spelare kan ej söka dispens för att delta i seriespelet.
· Dispensansökningar ska skickas in av spelarens förening och innehålla en motivering för att behandlas.
· De dispenser som söks och beviljas ska gälla under hela testperioden. Beviljade dispenser gäller ej för deltagande i Svenska cupen eller Lag-SM ungdom.
· Vid regionala/lokala tävlingar är det möjligt att söka dispens för att slå ihop åldersklasser för barn dvs U9, U11 och U13 för att främja att tävlingarna går att genomföra för samtliga anmälda spelare och för att säkerställa att det blir så många jämna matcher för så många barn som möjligt. Tävlingsarrangören av regionala/lokala tävlingar kontaktar Tävling/Serie centralt genom att maila This is a mailto link för beslut om sammanslagning av klasser.
· För att främja alla barn att få jämna matcher som utifrån biologisk ålder och social mognad så ska det också vara möjligt att söka dispens för att få spela i en yngre åldersklass i regionala och lokala tävlingar. Möjlighet till dispens för att spela i en yngre åldersklass är viktigt inte minst för barn med funktionshinder och därmed i linje med vår utveckling av parabadminton.
· Inga rankingpoäng delas ut för U9 och U11 spelare oavsett vilken klass de deltar i. Jakt på rankingpoäng ska inte ligga till grund för att spela i en högre åldersklass för dessa spelare.
Skribent: Johan Pellas
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo