Hoppa till sidans innehåll

Dags att bygga om hemsidan – så väljer vi att göra

21 APR 2022 14:17
Från och med den 1 januari 2023 kommer Riksidrottsförbundet (RF) inte längre kunna erbjuda gratis hemsidor till föreningar och förbund i IdrottOnline.
  • Uppdaterad: 21 APR 2022 14:17

De som idag använder tjänsten IdrottOnline hemsida kommer därför att behöva byta webbplattform innan den 31 december 2022 då samtliga hemsidor i IdrottOnline stängs ner. 

Orsakerna till detta är flera, inte minst ökade kostnader för befintlig lösning vilket medför att RF byter webbleverantör. Det gör i sin tur att det inte längre finns budgetutrymme för RF att erbjuda gratis hemsidor till föreningar och förbund, så som fallet varit tidigare. 
Observera att avvecklingen endast gäller tjänsten hemsida i IdrottOnline, övriga administrativa tjänster i IdrottOnline finns kvar. 

RF har under en process jobbat fram förslag och lösningar för idrotten, där olika aktörer ställts mot varandra.
Svenska Badmintonförbundet, liksom alla andra förbund, har varit med i den senare delen av processen, och har fått ett antal alternativ att titta på, som rekommenderats av RF. Vi har sen gjort ett noggrant val utifrån användarvänlighet, pris med mera. Även om det kortsiktigt blir något bökigt, vi är samtidigt ivriga att förnya och förbättra vår sida och anpassa den bättre till de behov vi ser för framtiden.

Ni som förening eller distrikt, hur ska ni tänka? Beslutet är ert. Ni står självklart fritt att välja egen lösning. Men vi kan se fördelar med ”samma system” där vi redan gjort den första behovsanalysen och därtill kunnat få fram ett rabatterat pris.

Nedan finns kontaktuppgift till vår nya leverantör av webbplattform. Företaget heter Consid, som kommer att bygga förbundets nya webbsida i ett CMS-verktyg som heter Sitevision.

Erbjudande från Consid/Sitevision
Vi har nu, i samarbete med ett antal övriga specialidrottsförbund, förhandlat fram ett avtal med Consid och Sitevision, och tagit fram ett fördelaktigt erbjudande på webblösning till er som förening eller distrikt.
Erbjudandet omfattar ett färdigt baspaket med de vanligaste mallarna och funktionerna för en enkel, bra och mobilanpassad hemsida, i ett kraftfullt men samtidigt enkelt redaktörsverktyg och i ett webbhotell med hög säkerhet.

Lösningen erbjuds föreningar till Svenska Badmintonförbundet, till en kostnad för föreningen baserad på medlemsantal. Exempel: För en förening med under 500 medlemmar är totalkostnaden för webbplatsen som engångsavgift 6500 kronor, samt 200 kr/månad för licens och drift + valfri supporttjänst 360 kr/månad (alla priser är inklusive moms).

Vårt förslag är att ni tar upp denna fråga under ett möte i föreningen/distriktet snarast möjligt, och sen diskuterar alternativ och möjligheter, med en deadline för beslut om nästa steg.

För mer information och frågor kring erbjudandet, kontakta Louise Ohlin på This is a mailto link

Har ni generella frågor till förbundet, mejla till This is a mailto link.

I första hand rekommenderar vi länken här nedan som ger bra och mer tekniska svar:
https://www.rf.se/bidragochstod/it-tjanster/Nydigitalinriktningmot2025/AvvecklingavhemsidaiIdrottOnline/

Lycka till med nästa steg i den digitala världen!

 

Skribent: Johan Pellas
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo