Hoppa till sidans innehåll

Dags att ansöka om att få arrangera tävlingar 2020-2021

26 MAR 2020 11:38
Nu är det dags att ansöka för att få arrangera Övriga Elit-, A-, B-, C- och ungdomstävlingar för nästa säsong. Sanktionsansökan skall vara inkommen senast söndag den 12 maj 2020 och görs online via vår tävlingskalenderfunktion.
  • Uppdaterad: 27 MAR 2020 10:28

Sanktionsansökan görs via denna länk

Ansökan ska senast vara gjord den 12 maj.  

Läs igenom nedanstående punkter innan ni skickar in sanktionsansökan.

1, Sanktionering av tävlingar

Innan ansökan skickas in ska en avstämning med respektive distriktstävlingsledare ha gjorts för att minimera risken för tävlingskrockar i distriktet. I tävlingskalendern för 2020/2021 framgår seriehelger, internationella tävlingar samt Badminton Swedens arrangemang.

När alla ansökningar inkommit gör Badminton Swedens kansli en sammanställning av sanktionsansökningar. Om några tävlingar kolliderar uppmanas berörda distrikt/regioner att lösa detta. Badmintons Sweden fastställer den slutgiltiga tävlingskalendern senast den 26 maj.

Den som arrangerar en sanktionerad tävling ska följa det av Svenska Badmintonförbundet fastställda regelverket för tävlingar. Samtliga deltagande spelare måste inneha tävlingslicens.

Badminton Sweden förbehåller sig rätten att, till vissa tävlingar, inte dela ut en tävlingssanktion om vi anser att det är för tävlandets bästa totalt i Sverige, trots att det kan drabba en enskild förening. Detta till exempel om tävlingarna ligger för nära varandra i tid och eller rum.

Alla tävlingar som får sanktion, det vill säga finns med i Badminton Swedens tävlingskalender, är rankinggrundande.


2, Ansökningssida/Tävlingsadministrativt system/Rankingssystem

Sanktionsansökan görs via: Denna länk

Manual till sanktionsansökan finns här

Saknar du inlogg/lösen får du det genom att maila This is a mailto link.

Tournament Planner måste användas som tävlingssystem för att få en sanktionerad tävling.

Sverigerankingen ska ligga till grund för all seedning i sanktionerade tävlingar. Tournament Planner används även som rankingsystem.


3, Nivå på tävling

I ansökan skall ni skriva vilken önskad nivå ni vill ha på er tävling.

Följande gäller för ungdomstävlingar:

Nivå 1 = Lokala/regionala nybörjartävlingar eller liknande. För deltagande krävs licens. Vid minst två finalplatser i singel under en och samma säsong så måste spelaren gå upp och spela minst nivå 2. För att en klass skall räknas krävs minst fyra deltagare.

Nivå 2 = Öppen för alla utom topp tio på Sverigerankingen.

Nivå 3 = Öppen för alla spelare.

Nivå 6 = Swedish Junior Tour (SJT). Begränsat till max 24 svenska deltagare i singel och mixed, samt 16 par i dubbelkategorierna. Vid fler anmälda är det Sverigerankingen, som publiceras torsdagen innan anmälningstidens utgång, som avgör vill spelare/par som får delta i tävlingen. Högst rankad går först i turordningen. Samtliga utländska anmälningar tas emot utöver antalet ovan.


4, Tider

Observera att tider och tidssättning alltid är ett stort samtalsämne inför och under en tävling. Därför är det mycket viktigt att arrangörer följer de regler som gäller kring detta.

Första starttid lördag och söndag är 09:00.

Sista starttid lördag för samtliga är 20:00.

Sista starttid söndag för samtliga är 17:00.


5, Övrigt att tänka på vid ansökan

  • Föreningar som redan fått sanktion för SGP-klass och som önskar komplettera med andra klasser, måste skicka in en ansökan för de ”nya” klasserna
  • Senast 30 april ska distriktet/regionen haft ett tävlingsmöte inom distriktet/regionen alternativt på annat sätt undanröjt tävlingskrockar inom distriktet/regionen.
  • Observera att tre helger är avsatta som tävlingsfria: 29-30 aug 2020, 23-24 jan 2021 och 5-6 juni 2021. Det innebär alltså att inga tävlingar kommer att beviljas sanktion dessa helger.


Frågor:

Kontakta Badminton Swedens kansli via mail This is a mailto link eller på tel: 0708211146


Med vänliga hälsningar,

Christer Olsson
Arrangemangsansvarig
Badminton Sweden

Skribent: Christer Olsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo