Hoppa till sidans innehåll

Bra VM-start för Rickard

20 AUG 2019 15:28
Rickard Nilsson fick en härlig start på Parabadminton-VM i Basel, Schweiz. Först en överraskande seger i mixed, och sedan en säker vinst i singel. – Väldigt roligt och skönt att komma igång bra, säger han.
  • Uppdaterad: 20 AUG 2019 15:28

Bilden ovan: Rickard Nilsson vann sina två första matcher i Parabadminton-VM.

På tisdagen inleddes Parabadminton-VM i Basel. Det svenska hoppet Rickard Nilsson fick precis den start han önskade.

Först vann han tillsammans med sin norska partner Helle Sofie Sagøy mixed mot andraseedade Lucaz Mazur/Faustine Noel, Frankrike. Det svensk-norska paret vann en jämn och hård tresetare med siffrorna 21-17, 15-21, 21-19.

– Fantastiskt roligt. Det är vår bästa match någonsin, och vi varierade spelet bra. Samtidigt var Lucaz och Faustine lite skakiga, berättar Rickard.

Precis som i de övriga kategorierna är det till en början gruppspel. Så Rickard och Helle har kvar att möta ett duktigt japanskt par i gruppen.

– Vi har förlorat mot dem tidigare, men har absolut chansen. Särskilt om vi spelar så bra som mot det franska paret, säger Rickard.

I singel är Rickard kvartsfinalseedad i sin klass SL 4. Under tisdagen spelade han sin första match av tre i gruppen. Det blev en ganska komfortabel seger mot Corrie Keith Robinson, Nya Zeeland. De har mötts två gånger tidigare och hade en vinst var.

Men den här gången var Rickard klart starkare och vann relativt enkelt med 21-16, 21-13. I båda seten var det jämnt ungefär upp till tio, men sedan drog Rickard ifrån.

– Jag spelade mycket bra. Framför allt är jag nöjd med bolltouchen. Jag hade fin träff på bollen och det är viktigt, säger han.

Sämre gick det dock i första herrdubbelmatchen sent på tisdagskvällen. Där förlorade Rickard och Alan Oliver, Skottland, mot fransmännen Guillaume Gailly/Mathieu Tomas med 16-21, 10-21.

Lottning och resultat från PARA-VM hittar du här: RESULTAT PARA-VM

Parabadminton-VM visas också på badmintonworld.tv

Skribent: Jonathan Falck
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo