Hoppa till sidans innehåll

Badminton ABC i Hallsberg och Uppsala med fokus på teknik

03 NOV 2019 16:50
Badminton ABC är en tränarutbildning på basnivå med fokus på hur man lär ut teknik. Kursen är ett bra komplement till Shuttle Time, som många ledare och tränare gått det senaste året. Fler föreningar är välkomna att planera in Badminton ABC!
  • Uppdaterad: 03 NOV 2019 16:50

Bilden ovan: Badminton ABC-kurs med Järnvägens BMK i Hallsberg, under Paniz Yousefis ledning.

Järnvägens Badmintonklubb i Hallsberg valde att i höst ordna en lokal utbildningshelg för ledare, tränare och föräldrar med Shuttle Time-kurs under lördagen som följdes upp med Badminton ABC på söndagen. Järnvägens BMKs Lars Ydrefalk var mycket nöjd med helgens intensiva men roliga dagar.

Jorun Falch och Paniz Yousefi var mycket engagerade och kunniga och såg till att alla fick med sig nya sätt att tänka på hur man kan göra som tränare och ledare, sammanfattar Lars 

Vi önskar alla lycka till i sina roller som ledare och tränare och tackar Järnvägens Badmintonklubb för fint arrangemang.  

Badminton ABC Uppsala 2019

Jens Eriksson och Paniz Yousefi tillsammans med deltagare från elva föreningar under Badminton ABC-kursen i Uppsala i september.

Jens Eriksson, som varit med och tagit fram materialet till Badminton ABC, höll kursen tillsammans med Paniz Yousefi under årets Utbildningshelg i Uppsala. De får båda mycket uppskattning från deltagarna för sina insatser och höga kunskapsnivåer.

En bra start på säsongen att få ta del av tips och nya sätt att visa och lära ut slag, kommenterade en av deltagarna. Vissa önskar att kursen hade varit längre än de schemalagda sex timmarna och att det kunde ingå mer teori som tillägg till praktiken på banan, vilket vi ska ta i beaktande till nästa år. 

Vi tackar alla deltagare och utbildare för ert engagemang och önskar er varmt välkomna till fler kurstillfällen.

Vill din förening utveckla era tränare och skola in nya ledare och hjälptränare? Hör av er till This is a mailto link så hjälper vi till med planeringen. 

Skribent: Åsa Strindlund
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo