Hoppa till sidans innehåll

Återstartsstöd – ansökningar som får vår idrott att lyfta

15 OKT 2021 16:00
Intresset har varit stort. Och med en förlängd ansökningstid finns dörren öppen för de föreningar som ännu inte har sökt, eller för dem som vill ansöka om mer stöd.
  • Uppdaterad: 15 OKT 2021 16:49

I skrivande stund har 81 föreningar, från samtliga våra 19 distrikt, sökt och fått beviljat återstartstöd i olika storlekar och inriktningar, en väldigt bra siffra.
– Vi har fått in ansökningar från hela Sverige, både stora och små föreningar, säger Claes Johansson, förenings- och distriktsutvecklare.
Totalt handlar det om 1 716 000 kronor som beviljats och betalats ut i olika typer av stöd. Tillkommer gör bidrag för material med 140 000 kronor, även det kopplat till i olika återstartsansökningar. Dessutom har elva distriktsförbund sökt stöd för satsningar mot sina respektive föreningar. Totalt har 264 000 kronor beviljats och betalats ut.

Exempel på föreningsaktiviteter som har beviljats är: Ny- och återrekrytering genom Öppet hus, Prova På-träningar, Badmintons dag etc. Uppstarts- och komma igång-aktiviteter som interna tävlingar, klubbresor, föreningsdagar, läger. Andra exempel är utbildnings- och rekryteringsinsatser för nya ledare, tränare och funktionärer samt subventionerade tränings- och tävlingsavgifter.  

Exempel på distriktsaktiviteter som har beviljats är kopplat till läger, utbildningsinsatser, stödinsatser mot paraverksamhet, stöd för utveckling och samverkaninsatser.  

Ansökningsperioden har förlängts fram till den 31 oktober, och finns det fler som vill söka gör man det direkt till Badminton Sweden via detta enkla formulär.
– Föreningar som inte har sökt återstartsstöd redan kommer att prioriteras och allt hanteras löpande, säger Claes Johansson. Dessutom kommer föreningar som redan fått återstartsansökningar beviljade att kunna söka medel för ytterligare projekt. Dessa ansökningar kommer att hanteras direkt efter 31 oktober då vi vet hur mycket vi har kvar att fördela av disponibla återstartsmedel. 

Välkomna med en ansökan.


Frågor kan ställas till Claes Johansson, 0707682 740, This is a mailto link 

Skribent: Johan Pellas
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo