Hoppa till sidans innehåll

Är du rätt person för detta jobb?

15 FEB 2022 13:59
RIG Badminton i Uppsala söker ansvarig specialidrottsinstruktör på heltid.
  • Skapad: 15 FEB 2022 13:59

Presentation av RIG Badminton i Uppsala
Riksidrottsförbundet (RF) och Skolverket har utsett Uppsala kommun till att driva fyra RIG-idrotter, där Badminton är ett av dem. Sedan 2000 har Celsiusskolan erbjudit idrottsutbildningar och en stor framgångsfaktor bygger på ett starkt samarbete mellan lärare och Uppsalas idrottsföreningar. Celsiusskolan lever och andas idrott varje dag. Visionen på Celsiusskolan är att alla elever på nationella program går ut med gymnasieexamen.

RIG Badminton i Uppsala är ett av Svenska Badminton förbundets två riksidrottsgymnasier (RIG). Det andra RIG:et är placerat i Göteborg. Svensk Badminton har utöver sina två RIG, även åtta NIU; Göteborg, Halmstad, Jönköping, Malmö, Trollhättan, Täby, Umeå och Uppsala.
Att kunna kombinera idrott och studier är en viktig del i den svenska idrottsmodellen. Varje idrottare ska ges möjlighet att satsa helhjärtat på sin idrott. RIG i Uppsala bedriver alla sina träningar på Upplands Boservice Arena och eleverna går på Celsiusskolan. RIG i Uppsala startade upp höstterminen 2017 och har genom RF blivit tilldelad totalt 9 elevplatser (totalt 18 elevplatser fördelat på två orter). Vi har ett mycket bra samarbete med Uppsala Gymnasieboende.
Beskrivning av rollen som ansvarig specialidrottsinstruktör
Som specialidrottsinstruktör är du bland annat ansvarig för elevernas RIG-utbildning under deras 3 år på gymnasiet. Att stå som ansvarig för RIG-verksamheten är inget du bara styr från badmintonbanan. Uppdraget är så mycket mer! En stor vikt läggs på elevernas välmående, att även finnas som vuxenstöd i vardagen i kombinationen av studier, träning, tävling, kost, glädje m m.
I RIG-uppdraget ingår också antagningsprocess, mentorskap, boende- SF- och RF-kontakt. Du blir en del av Svensk Badmintons framtid, vägg-i-vägg i samma arena som Elittruppen på Eurocenter, närheten till en av Sveriges mest meriterade föreningar inom alla idrotter, placering på Sveriges största idrottsgymnasium där konceptet är klart med många års erfarenhet.

Din profil
Stor hänsyn kommer tas till personliga egenskaper och lämplighet kring helheten som uppdraget behöver. Meriterande är att du har behörighet som specialidrottslärare eller motsvarande, dokumenterad erfarenhet av spelarutveckling mot hög internationell nivå, relevant utbildning i prioriterade specialområden (badminton, ledarskap, fysiologi etc), god förmåga att kommunicera, koordinera och planera en elitidrottsmijö. Erfarenhet av arbete inom skolverksamhet är bra. B-körkort är ett krav.

Om tjänsten
Tjänsten är 100% och anställningen i Uppsala kommun med placering på Celsiusskolan och Upplands Boservice Arena. I tjänsten ingår resor i samband med tävlingar och omvärldsbevakning. Tillträde senast 1 juli 2022, eller enligt ö.k.
Kontakt för frågor och ansökan
Närmare upplysningar om tjänsten och ansökan skickas till RIG Badminton-koordinator Elin Bergblom,
This is a mailto link, 070-513 45 55.
Vi vill ha din tillhörande dokumentation tillsammans med personligt brev senast 18 mars 2022.
Skribent: Johan Pellas
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo