Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mark Phelan

Alla vägar bär till Uppsala – publiksuccé väntar

03 JAN 2022 19:54
Victor Swedish Open närmar sig, och det står nu klart att det blir en mycket välbesökt turnering. Totalt 800 personer från hela Sverige har anslutit via Klubbresan.
  • Skapad: 03 JAN 2022 19:54

– Det är fantastiskt roligt, vi får nu en mötesplats av stora mått för svensk badminton, säger Stefan Sjöö, projektledare.

Veckoslutet 20-23 januari är det dags för den internationella tävlingen Victor Swedish Open i IFU Arena, Uppsala. Totalt 30 badmintonföreningar från stora delar av Sverige kommer att vara på plats med representanter i olika åldrar, vilket i totalen blir nästan exakt 800 personer. Några föreningar kommer med en delegation på några enstaka personer, andra med så många som 50.
– Vi kan se ett stort behov av att komma ut och träffa andra likasinnade och se på badminton i toppklass, säger Stefan Sjöö. Vi ska se till att bjuda på ett evenemang av hög kvalité som ska kunna ge ett minne för livet, inte minst för alla de yngre deltagare som har anmält sig.

FHM:s riktlinjer är A och O
En given fråga är kopplad till restriktioner och där kommer evenemanget följa alla de givna riktlinjer som finns från Folkhälsomyndigheten, med avstånd mellan sällskap på läktarna etc.
– Det är en självklarhet och ett ansvar. Vi följer förstås utvecklingen noga, där vi i dags dato vet hur vi ska hantera allt enligt ett tryggt och säkert protokoll.

Sportsligt tyder allt på att turneringen kommer att bli mycket sevärd.
– Intresset från utländska och svenska spelare ha varit stort. Det kommer att bli väldigt många sevärda matcher, och förhoppningsvis kan vi få några spelare från Sverige som kan konkurrera hela vägen.

Utöver de 800 personer som finns på plats via Klubbresan är förstås ”vanliga gäster” varmt välkomna.
– Ja, siffran av publik blir högre och det är vi förstås väldigt glada över, den ordinarie biljettförsäljningen har varit öppen en tid. En rekommendation är att köpa sin biljett i tid innan evenemanget. Det ger oss en bättre möjlighet till planering, samt att arenan kan bli slutsåld.

Nedanstående föreningar kommer att vara närvarande en eller två dagar under turneringen, kopplat till Klubbresan:
IFK Umeå, Malmö Badmintonallians, BMK Aura, Askim, Bohusländal BF, Bälinge IF, KFUM Boo, Spårvägen, Bromma, BMK Tranan, Tranås, Skogås, Trosa, Fyrisfjädern, Halmstad, Haninge, Nynäshamn, Eskilstuna, BMK Carlton, Örebro, Ljusdal, Malmö BK, Tierp, Trollhättan, Norrköping BK, Ekerö, Flen, KFUM Norrköping, Komet, Täby.


 

Skribent: Johan Pellas
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo