Hoppa till sidans innehåll

Agerar för fredliga syften

03 MAR 2022 12:14
Internationella dialoger har stått högt på de idrottsliga agendorna den senaste tiden.
  • Skapad: 03 MAR 2022 12:14

Svenska Badmintonförbundet har tillsammans med Danmarks Badmintonförbund tagit en aktiv roll i framskyndandet av ett förhållningssätt mot ryska och vitryska spelare, kopplat till allt som händer i Ukraina.

– Vi befinner oss i ett världsläge som kräver snabba och rådiga beslut som gynnar ädla, goda och fredliga syften, säger Tommy Theorin, förbundsordförande i SBF.

Badminton World Federation och Badminton Europe har nu lämnat tydliga riktlinjer i frågan, delvis påskyndat av aktiva dialoger med Sverige och Danmark. Riktlinjerna gäller dock inte de turneringar som är pågående just nu.

Tommy Theorin har därför en hälsning till de svenska badmintonspelare som i detta nu befinner sig i aktivt spel någonstans i Europa.

–  Svenska Badmintonförbundet har tagit ett unikt beslut. I händelse av att en av våra svenska spelare i en pågående turnering ställs emot spelare från Ryssland eller Vitryssland – och vår spelare av personliga skäl inte vill spela matchen – kommer vi från förbundet att betala eventuella böter eller sanktionsavgifter kopplat till detta beslut. Vi har tagit det här beslutet av solidariska skäl, för våra egna spelares bästa, men också för att vara en markör i den svåra tid som världen upplever just nu.

Skribent: Johan Pellas
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo