Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Victor Swedish Open skjuts upp

17 DEC 2020 14:40
Svenska Badmintonförbundet har beslutat att skjuta upp Victor Swedish Open som skulle ha spelats i Uppsala den 21-24 januari. Nytt speldatum är ännu inte satt.
  • Uppdaterad: 17 DEC 2020 14:40

– Det är inte försvarbart att genomföra tävlingen i och med den situation som råder i Sverige för närvarande, säger Tommy Theorin, styrelseordförande i Svenska Badmintonförbundet.

Arrangörsteamet för Victor Swedish Open har skapat en ”bubbla” som skulle göra arrangemanget säkrat för smittspridning. I detta har det ingått avstämningar med smittskyddsläkare, polis och länsstyrelsen som godkänt upplägget för tävlingen.

– Vi har haft en ambition att arrangera men förutsättningen har varit att smittspridningen har avtagit och att lokala restriktioner om åtta personer har tagits bort, säger Stefan Sjöö, tävlingsgeneral för Victor Swedish Open.

– Även om vi ser att vi med vår ”bubbla” skulle känna oss säkra på att inte öka smittspridningen känner vi ett moraliskt ansvar att inte belasta samhället i den rådande situationen. ”Bubblan" förutsätter att vi testar ett stort antal människor, närmare 400, och vi ser hellre att dessa testresurser används för att spåra och minska smittan i samhället som stort, säger Stefan Sjöö.

Den uttalade ambitionen är att genomföra tävlingen så snart omständigheterna tillåter och arbete har redan inletts för att hitta ett nytt speldatum längre fram.

–  Vi har en bra dialog med Badminton Europe och redan fått förslag på nya möjliga datum för tävlingen. Vi ställer inte in - vi ställer om, säger Stefan Sjöö.

Har du frågor om Victor Swedish Open? Kontakta:

Tommy Theorin, styrelseordförande Svenska Badmintonförbundet. Tel 070-583 18 31
Stefan Sjöö, tävlingsgeneral Swedish Open. Tel 070-815 51 15, mail This is a mailto link
Mia Thorselius, tävlingsansvarig, Svenska Badmintonförbundet. Tel 073-984 15 88, mail This is a mailto link

Skribent: Johan Lundberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo