Hoppa till sidans innehåll

Vilken Golden set-dramatik!

26 SEP 2017 21:12
Täby har fått en kanonstart på Svenska Badmintonligan (SBL). På tisdagskvällen besegrade de Halmstad på bortaplan efter vinst i Golden set. Och även i matchen mellan fjolårsfinalisten Kista och Trollhättan blev det Golden set-avgörande…
  • Uppdaterad: 22 MAR 2018 10:56

Det blev en riktig toppmatch i Halmstad med bra spel och stor dramatik. Hemmalaget kom till spel fyllt av självförtroende efter 4-2-vinsten borta mot fjolårsfinalisten Kista.

Täby hade i första omgången tagit en ännu mer meriterande vinst med 4-3 mot förra årets SBL-etta Fyrisfjädern från Uppsala.

Halmstad har förstärkt sitt lag med mycket duktige danske dubbel- och mixedspecialisten Mikkel Mikkelsen. Det har redan gett utdelning. I matchen mot Täby vann han herrdubbeln med Felix Burestedt och mixed med Louise Eriksson.

Inte minst i den senare kategorin imponerade Halmstadsparet mot rutinerade Emma Wengberg och Mathias Wigarth från Täby.

Den tredje Halmstadsvinsten stod deras mycket kompetenta damsingelspelare Sofie Holmboe Dahl för.

De tre övriga matcherna vann Täby, där inte minst Hermansah imponerade i första herrsingel.

Återigen dags för Golden set, och precis som i matchen Täby-Fyrisfjädern fälldes avgörande i herrdubbel. Och precis som i segermatchen mot Fyrisfjädern gick Mathias Wigarth in i dubbeln ihop med Hermansah.

Det blev ett dramatiskt Golden set där Halmstad i mitten av setet såg ut som om de hade kopplat greppet. Några enkla misstag av Halmstadsparet vände dock setet till 10-8-ledning för Täbyparet. Men först på den tredje och sista matchbollen avgjorde Hermansah/Wigarth. 11-10 blev resultatet – jämnare kan det inte. Det betyder 2 poäng för Täby och en poäng för Halmstad.

Att döma av resultaten hittills och spelet hör båda lagen hemma i toppstriden i SBL.

Och att SBL är jämnare än på många år visade sig också i måndagskvällens andra match. Kista tog på hemmaplan emot nykomlingen Trollhättan. Båda lagen jagade sina första poäng för säsongen, och efter många långa och jämna matcher stod det 3-3.

Trollhättan kvitterade i mixedmatchen efter rejäl dramatik och matchbollar för Kista. Men till slut vann Trollhättans Mikael Westerbäck/Sara Lundgaard med 11-10 i femte och avgörande set.

Den mycket duktiga danskan Sara Lundgaard var också med att vinna damdubbel ihop med Rebecca Johnson. Den tredje Trollhättansegern tog unge Ludvig Petre Olsson i herrsingel 2.

Det blev sedan en heldansk uppgörelse i Golden set. Där satte Trollhättan in just Sara Lundgaard med förhoppningen om att hon skulle kunna rubba Kistas danska nyförvärv Iben Bergstein. Det kunde Sara – hon blev stor matchvinnare efter 11-7 i Golden set.

Det betydde två poäng till Trollhättan, en poäng för Kista. Nykomlingen Trollhättan har i båda sina matcher visat att de blir att räkna med i SBL.

Här hittar ni resultat och tabell i SBL.

Skribent: Jonathan Falck
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo