Hoppa till sidans innehåll

Mästarna tog första segern för säsongen

02 OKT 2017 21:45
Efter förlust i första omgången av SBL kom säsongens första seger för de regerande mästarna Fyrisfjädern mot Umeå.
  • Uppdaterad: 29 MAR 2018 10:21

Vårens mästare Fyrisfjädern blev nedtagna på jorden i SBL-säsongens premiärmatch då de ställdes mot Täby och stockholmarna lyckades vinna med 4-3 efter ett Golden set. Då Fyrisfjädern under måndagen ställdes mot Umeå var de tillbaka i vinnarspåren. Matchen som spelades på badmintonstadion i Umeå slutade 4-2 till Fyrisfjädern.

Amanda Högström blev stor matchhjälte då hon bidrog till delsegrar i två dubbelkategorier. I damdubbel besegrade hon tillsammans med Moa Sjöö Umeå-paret Klara Johansson/Romina Olyaee med klara 3-0 i set.

Samma segersiffror blev det i mixeddubbeln där firma Amanda Högström/Scott Evans visade styrka mot Jonathan Forsberg/Olivia Wänglund.

Fyrisfjädern var även starka i herrsingel där Scott Evans och Andy Tsai vann varsin match.

Umeå stretade emot med segrar i herrdubbeln genom Jonathan Forsberg/Albin Hjelm och i damsingeln genom Olivia Wänglund. Men Uppsala-laget blev för tuffa.

Slutresultatet 4-2 till Fyrisfjädern innebär att de nu samlat ihop fyra poäng och delar efter måndagens match tabellens förstaplats med Halmstad. Umeå står kvar på tre poäng och befinner sig på plats fem i en haltande tabell som kompletteras under tisdagen.

Här hittar du fullständiga resultat från matchen: Umeå-Fyrisfjädern 2-4

Här kan du se matchen som direktsändes på Youtube

Här kan du se laguppställningar och resultat i matchen Skogås-Spårvägen.

Skribent: Martin Ridderstolpe
Epost: This is a mailto link
  1. Synd att Umeå inte kunde knipa iallafall 1poäng. Tycker dom har bra chans att vinna bägge herrsinglar och kanske även slå Uppsala. Väldigt överraskande i herrdubbeln. Blev väldigt förvånad över att Albin Hjelm (som slutat i landslaget och spelar mest singel) och Jonathan Forsberg går in och slår Richard Eidestedt och Adam Gozzi som är rena dubbelspelare i landslaget. Richard borde kunna med sin rutin vinna den matchen tillsammans med Adam då dom endast spelar dubbel på heltid och Umeåparet inte ens satsar. Också kul att det inte är så stor skillnad i år mellan lagen utan att alla kan slå alla.

    (Roger jönssson 2017-10-03 kl 16:00) Anmäl

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo