Hoppa till sidans innehåll

Med satsning mot olympiska spel

10 JAN 2022 14:37
Heja Edith Urell och Gustav Björkler, och svensk badminton i stort. Edith och Gustav har nämligen fått besked om att de tagits ut till SOK:s stödprogram Topp och Talang.
  • Skapad: 10 JAN 2022 14:37

– Många spännande talanger från flera idrotter får nu möjlighet till full satsning mot världstoppen. Siktet är inställt mot OS i Paris 2024, Milano-Cortina 2026 och Los Angeles 2028”, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.
Topp och Talang är ett skräddarsytt stöd för aktiva som bedöms ha potential att kunna nå medaljkapacitet på OS och VM med en uthållig satsning och rätt stöd. Topp och Talang ska ge aktiva med potential att nå världstoppen möjlighet att göra en hundraprocentig satsning, oavsett den egna idrottens eller familjens ekonomi. Topp och Talangprogrammets hela ekonomi och allt stöd till aktiva och förbund kommer från SOK:s sponsorer.

– Det känns kul att SOK väljer att stötta mig i min satsning. Detta möjliggör att jag kan satsa till 100% på min badminton, vilket är jättekul!
(Edith Urell)
– Det är självklart otroligt kul och motiverande. Det känns bra att SOK tror på mig lika mycket som jag själv gör. Betyder att jag kan göra min satsning ännu proffsigare och med mer hjälp.
(Gustaf Björkler)

Stort grattis!

Både Edith och Gustav finns med när Victor Swedish Open genomförs med start nästa torsdag i Uppsala.


Skribent: Johan Pellas
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo