Hoppa till sidans innehåll

Felix uttagen till VM i Spanien

14 OKT 2021 17:27
Felix Burestedt är som ende svensk uttagen till VM i Huelva, Spanien, 12-19 december.
  • Uppdaterad: 14 OKT 2021 17:27

Så här kommenterar förbundskapten Oliver Pongratz den utmaning som väntar Felix som just nu är rankad 57:a i världen.
– Felix är beredd att ta kampen med de bästa, det har han visat efter flera bra prestationer under året, som under Europamästerskapet i april och de olympiska spelen i somras. Med en bra lottning kan han definitivt ta sig en bra bit in i turneringen. Felix vet att han behöver spela på sin allra högsta nivå och ta sig an de högre rankade spelarna med självförtroende och bära med sig en övertygelse om att han kan vinna.

Oliver kan se en bra utvecklingskurva hos Felix.
– Jag tycker att han har tagit ett steg framåt. Han behöver träna och tävla mot de bästa för att utvecklas, och det är precis det han gör just nu. Det var väldigt bra för honom att i september befinna sig på träningsläger i tre veckor med spelare som Viktor Axelsson, Brian Young, Toby Penty och Low Kean Yew. Han skaffade sig bra erfarenheter där och fick träna på en väldigt hög internationell nivå. Det är under såna perioder som han vänjer sig med snabbheten och härdas på olika sätt. Han blir också mentalt starkare. VM kommer att bli ett mycket intressant mästerskap och Felix har kvalitéerna för att ta sig långt i turneringen.

Så här kommenterar Felix den kommande VM-turneringen i Spanien.
– Det blir riktigt kul med VM, jag är supertaggad på att få fler chanser mot dom allra bästa i världen. Träningen har varit riktigt bra sedan hemkomsten efter OS med bland annat ett långt, tufft träningsläger med OS-mästaren i Dubai. Jag ser många positiva saker i mitt spel och längtar efter att få chansen att mäta mina krafter och spela bra badminton.  

Skribent: Johan Pellas
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo