Hoppa till sidans innehåll

En av svensk badmintons stora har somnat in

06 AUG 2020 14:22
Minnesord av förbundsordförande Tommy Theorin.
  • Skapad: 06 AUG 2020 14:22

Göran Wahlquist 82 år har somnat in och är med en diger meritlista utan tvivel en av våra stora spelare genom tiderna. Han föddes i Malmö och började spela badminton i BK Smash, där han tog sina första SM-tecken. Totalt blev det under åren 1958–1971 hela 14 SM-guld. Åtta i herrdubbel och sex i mixeddubbel tillsammans med Eva Twedberg. Till detta skall läggas 3 Lag SM-guld för MAI. 

Totalt spelade Göran 34 landskamper och vann även Nordiska Mästerskapen i dubbel 1962. Han hade också framgångar i veteransammanhang.

Själv hade jag glädjen att träna och spela tillsammans med Göran under ett stort antal år där vi tampades i både individuella sammanhang som tillsammans i klubb- och landslag.
På träningar gav han allt vilket triggade oss andra att bjuda till än mer och nåde den som inte gav allt. Men Göran var också den första att trösta om man hade en mindre lyckad dag på tävlingsbanan.
Göran personifierade verkligen den anda som rådde i dåtidens framgångsrika MAI lag. Göran var både en fighter och lagspelare av rang och en mycket omtyckt och gladlynt människa och man trivdes verkligen i hans sällskap.

En stor människa och badmintonspelare har lämnat oss men kommer alltid att finnas i våra minnen och våra tankar går till hans älskade familj.

Göran sov i frid.

Tommy Theorin

 

 

Skribent: Tommy Theorin
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo