Hoppa till sidans innehåll

Edith Urell till kvartsfinal i U17-EM

05 SEP 2019 19:40
Edith Urell har all anledning att vara nöjd med sin singelform. Två klara vinster under torsdagens spel i U17-EM i Polen gör att hon är klar för medaljmatch på fredagen.
  • Uppdaterad: 05 SEP 2019 19:40

Bilden ovan: Edith Urell är klar för kvartsfinal i U17-EM. Foto: Torbjörn Jansson.

Edith vann först mot Aysegul Yemisen, Turkiet, med 21-7, 21-15. I åttondelen blev det sedan också en klar vinst med 21-2, 21-17 mot Leona Lee, England. 

– Edith gläder oss mycket med sitt spel. Hon ser oerhört målmedveten ut och vinner övertygande i båda matcherna, säger Douglas Lidman, förbundskapten för U17-landslaget.

Vinsterna betyder att Edith spelar om medaljer i morgon fredag i U17-EM i polska Gniezno. Vid seger i kvartsfinalen mot polska Joanna Podedworny får Edith med sig minst en bronsmedalj hem.

Men det lär bli en tuff match. Polskan är seedad fyra, precis snäppet före Edith som är seedad femma. Podedworny vann till exempel i lagtävlingen här i U17-EM mot starka danskan Sabina Pilgaard, som i sin åttondel besegrade förstaseedade Thuc Phuong Nguyen, Tyskland i en hård och jämn tresetare.

– Polskan är en stark tjej som spelar med bra tempo och tryck. Det gäller för Edith att hålla fokus, att vara i sin zon hela matchen, säger Douglas Lidman.

Ett annat glädjeämne i singelspelet var Simon Sandin, även om det inte räckte till kvartsfinal. Simon vann i tredje omgången mot holländaren Jerome Pauquet med 21-18, 21-17. Sedan blev det tyvärr förlust i åttondelen mot duktige ryssen Ilya Kim (seedad 8) med 14-21, 17-21.

– Simon har verkligen överraskat i turneringen. Han har tagit tre fina vinster och spelat sin bästa badminton någonsin, säger Douglas.

I dubblarna blev det fyra förluster under torsdagen.

* Jessica Silvennoinen/Edith Urell tappade mot det franska paret Elma Begga/Anna Tatranova med 19-21, 19-21.

* Ida Melkerhed/Julia Tuvesson förlorade med 0-2 i set mot förstaseedade Yasemen Bektas/Cansu Ercetin från Turkiet.

* Det blev även förluster för Ludwig Axelsson/Emil Söderdahl i herrdubbel och  Ludwig Axelsson/Jessica Silvennoinen i mixed. 

– Ida/Julia och Ludwig/Emil gör trots förlusterna fina matcher, och visar ett dubbelspel som det går att bygga vidare på. De mötte helt enkelt bättre par i dag. Besvikelsen var Jessicas och Ediths dubbel där vi hade hoppats på mer. Men fransyskorna spelade klokt på Jessicas och Ediths svagheter, säger Douglas Lidman.

Edith Urell spelar sin kvartsfinal kl 11.20 i morgon fredag. Skulle det bli vinst i kvartsfinalen går hon vidare till semifinalspel senare under dagen.

Här hittar du hela lottningen och resultaten: EMINDU17

Det går att se matcherna på Badminton Europes kanal på YouTube.

Den svenska truppen i U17-EM: Ida Melkerhed (Bergsåker), Jessica Silvennoinen (Kista), Julia Tuvesson (Täby), Edith Urell (Fyrisfjädern), Ludwig Axelsson (Täby), Alvin Palm (Skogås), Simon Sandin (Skogås) och Emil Söderdahl (Täby).

Tränare/ledare på plats: Douglas Lidman, Förbundskapten U17, Ville Lång, förbundstränare, Jonas Herrgårdh, Sportchef.

Glöm inte att följa Badminton Swedens Instagram. Där hittar du kontinuerliga rapporter från det svenska laget på plats i Polen.

Skribent: Jonathan Falck
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo