Hoppa till sidans innehåll

Dubbla semifinaler i damdubbel

18 JAN 2020 14:58
De svenska damdubblarna ångar på i Victor Swedish Open. Både Emma Karlsson/Johanna Magnusson och Clara Nistad/Moa Sjöö är klara för lördagseftermiddagens semifinaler.
  • Skapad: 18 JAN 2020 14:58

Bilden ovan: Clara Nistad och Moa Sjöö jublar efter vinsten i kvartsfinalen. Foto: Torbjörn Jansson.

Clara Nistad/Moa Sjöö mötte i kvartsfinal det starka japanska paret Rena Miyaura/Saori Ozaki, som i förra veckan vann en internationell tävling i Estland. 

Men Clara och Moa började övertygande, ledde hela vägen i första set och vann det till slut med 21-19. I det andra tog det japanska paret över och vann klart med 21-12. Och de ledde också länge i tredje set. Men från 15-17 spelade Clara/Moa väl, med mycket rörelse och vände till vinst med 21-18.

Det var en vinst som överraskade många, till och med segrarna själva.

– Det var lite oväntat, måste jag säga. Men vi spelade bra, hade förberett oss väl genom att titta på motståndarna på video och vår spelplan fungerade perfekt i första och tredje set, berättar Moa Sjöö.

– På slutet servade Clara enormt bra och japanerna blev klart störda kändes det som.

I semifinalen möter Clara/Moa Vimala Heriau/Margot Lambert, Frankrike, seedade fyra i tävlingen.

– Det blir tufft. Vi har mött de två gånger tidigare. Vunnit en, förlorat en. Det gäller att spela varierat och inte komma in i deras hårda spel, säger Moa.

 

Emma Karlsson/Johanna Magnusson spelade stabilt och vann kvartsfinalen i två raka set. Foto: Torbjörn Jansson.

Förstaseedade Emma Karlsson/Johanna Magnusson hade en lättare resa i sin kvartsfinal. De besegrade Natasja P. Anthonisen/Clara Graversen, Danmark, med 21-14, 21-18. 

Efter ett första set där det svenska paret hela vägen kontrollerade händelserna blev det andra setet dock jämnare. Danskarna ledde länge med en eller två bollar innan Emma/Johanna kom ikapp och gick förbi.

– Det kändes lite segt i dag, men vi arbetade oss in i matchen och höll ihop det bra, säger Johanna.

– I andra set kom vi till en början in i danskornas hårda spel i stället för variera så mycket som vi bör göra. Men i slutet av setet fick vi bättre rörelse i spelet och det avgjorde, säger Emma.

Nu väntar ett annat danskt par i semifinalpasset som startar kl 16.00 på lördagseftermiddagen i IFU Arena i Uppsala. Det är de rutinerade Julie Finne-Ipsen/Mai Surrow som Emma/Johanna vann mot i Italian International före jul.

– De är starka och stabila. Vi måste variera spelet och tempot, spela lite ”blöta” bollar då och då. Det är till vår fördel om det blir mycket rörelse i spelet, säger Johanna.

Kan du inte vara på plats i IFU Arena i Uppsala, så har du möjlighet att följa alla matcher via Badminton Europes direktsändning. Här är länken till Badminton Europes youtube-sändning. BECYOUTUBE

Här är länk till Badminton Europe TV: BECTV

Alla resultat och lottning hittar du här. SWOPEN20202 

Skribent: Jonathan Falck
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo