Hoppa till sidans innehåll

Clara och Johanna vann Yonex Dutch Open

17 OKT 2021 18:04
Clara Nistad och Johanna Magnusson har tagit sin första turneringsseger. I finalen av Dutch Open besegrades Jille/Seinen från Nederländerna med 17-21, 21-14 och 21-12.
  • Uppdaterad: 17 OKT 2021 18:04

– Vi är smått chockade, säger Johanna och Clara om sin meriterade finalseger. 
Clara och Johanna fick en tuff start i matchen med ett tidigt underläge. Det var först i mitten av andra set som de började få ett grepp om sina motståndare.
– Vi kom in lite snett i matchen, men jobbade oss in i den, säger en glad Johanna. Sen blev det lite som det varit i hela turneringen, vi började vinna de rätta bollarna. Det var först i det tredje setet vi fick ett grepp om våra motståndare.
– Vi fick en bra start i både andra och tredje set och spelade bra, säger Clara. I mitten av det sista setet, jag tror vi ledde 11-5, då kände jag att vi hade kämpat ner dem.

Framgången idag kan få stor betydelse för framtiden. Det är parets första stora gemensamma framgång och turneringssegern grundlades redan i första rundan där Hoo/Lim från Malaysia stod för motståndet. Hoo, tidigare rankad nia på världsrankingen, med ny partner vid sin sida, besegrades över tre set.
– Det var som att vi surfade på den matchen genom hela turneringen, menade Johanna. Det här betyder mycket för självförtroendet. Vi har spelat bra ihop tidigare, men nu fick vi utdelning, och det är jätteroligt.

Nu väntar Danmark Open kommande vecka, där Delrue/Plaermo från Frankrike står för motståndet i första rundan.Skribent: Johan Pellas
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo