Hoppa till sidans innehåll

Christer Olsson avtackades

20 MAR 2021 00:00
Christer Olsson har i samband med en middag i Uppsala avtackats från rollen som ansvarig för verksamhetsområdet tävling/serie på Svenska Badmintonförbundet.
  • Uppdaterad: 23 JAN 2022 13:42

Christer Olsson har sedan 2015 varit ansvarig tjänsteman för Svenska Badmintonförbundets tävling- och serieverksamhet och avslutade sin tjänst vid årsskiftet. Sedan augusti 2020 jobbade Christer parallellt med nyanställda Mia Thorsélius, för att överlämna den centrala kanslirollen till henne.
- Åren på förbundskansliet har varit jätteroliga och inspirerande. Framför allt har jag lärt känna väldigt många inom Badmintonsverige, säger Christer.

Vid en middag i liten grupp avtackades Christer för sina mångåriga insatser för svensk badminton. Som vanligt i Christers sällskap blev det mycket skratt och många goda historier från en innehållsrik badmintonkarriär.

Badmintonbanan inleddes i Gävle där Christer var med och startade BK Speed, vars spänstiga klubbnamn utsågs genom lottdragning. Under Christers ledning avancerade BK Speed snabbt genom seriesystemet och nådde 1979 ända till kvalspel till Elitserien. 1981 flyttade Christer till Uppsala för att på heltid jobba med badminton och var starkt bidragande till Fyrisfjäderns många USM-guld och elitserieframgångar. Under åttio- och nittiotalen hade Christer åtskilliga uppdrag för Svenska Badmintonförbundet och lyckades med bedriften att under årens lopp ansvara för samtliga åldersgrupper, från U12-ansvarig till förbundskapten för alla ungdomslandslag ända upp till seniornivå.

- Vi vill tacka Christer Olsson för hans mångåriga fantastiska och kreativa arbete för svensk badminton. Christer är fortsatt verksam i verksamhetsområde Tävling/series hårt arbetande styrgrupp och vi hoppas få tillvarata hans kunskaper i olika sammanhang framöver, säger Tommy Theorin, styrelseordförande i Svenska Badmintonförbundet.

Skribent: Åsa Strindlund
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo