Hoppa till sidans innehåll

Ungdomslandslag


Organisation och ansvariga
Styrgruppen Elit & Landslag ansvarar för all landslagsverksamhet inklusive ungdomslandslag i åldersgrupperna U15-U19. Övergripande ansvarig för ungdomslandslagen är sportchefen. Verksamhetsplaner görs varje år för respektive ålderskategori.

Sportchefen ansvarar för att utse förbundskaptener för ungdomslandslagen samt förbundstränare. Landslagens verksamhetsplaner följer de internationellt satta åldersklasserna, vilka följer kalenderår.

Syfte och upplägg

Förbundets verksamhet för ungdomslandslagen ska komplettera träning och aktiviteter i föreningar såväl som på RIG/NIU och består huvudsakligen av träningsläger samt deltagande på mästerskap och internationella tävlingar. Observera att ingen spelare ingår permanent i en landslagstrupp utan uttaganingar görs löpande för enskilda aktiviteter som t ex läger och träningssamlingar.  

Antalet landslagsplatser till olika läger eller tävlingar är inte fast utan respektive förbundskapten gör en uttagning efter förutsättningar, som ekonomi, plats och spelarnivå. Vi eftersträvar att ha ett jämnt antal tjejer och killar i trupperna.

Notera att i U13-klassen finns inget formellt landslag. Här kan nationella läger och deltagande på tävlingar arrangeras, men basen är regionsläger.  

Uttagning
Här kan du läsa om de kriterier som gäller för uttagning till de olika ungdomslandslagen.

Policy
Denna policy gäller för de som deltar i Badminton Swedens olika ungdomslandslag.

Här finns mer läsning för dig som är förälder, tränare eller med i ungdomslandslag - Lathund för dig i junior - och ungdomslandslagen.

Resultatmål
Badmintonförbundet har som mål att utveckla ungdomsspelare med kapacitet att nå de långsiktiga mål som satts upp för seniorlandslaget.

Målet för ungdomslandslagen är att ta medaljer individuellt på EM (U15-U19) och vara topp 8 på lag-EM för U17-U19. För Junior-VM (U19) är målet topp-16 placeringar individuellt och i lag att vara bland de 20 bästa nationerna. 

Kommande mästerskap:

U19 VM, 28 september - 11 oktober 2020 Nya Zeeland

U19 EM, 30 oktober - 8 november 2020, Polen

U17 EM, sept 2021, Slovenien

U19 VM, 4-17 oktober 2021, Spanien

U15 EM, Februari 2022

 

Förbundskaptener

U19 

Förbundskapten Tim Foo
2-3 förbundstränare.  

E-mejl: This is a mailto link

U17 
Förbundskapten Douglas Lidman
2-3 förbundstränare.

E-mejl: This is a mailto link

U15 
Förbundskapten Boxiao Pan
1-2 förbundstränare.

E-mejl: This is a mailto link

U13 
Ansvarig Jonas Herrgårdh samt 3-4 förbundstränare  

E-mejl: This is a mailto link


Talang 2022
Talang 2022 är ett stödprojekt som leds av Sveriges Olympiska Kommité. Läs mer om de svenska juniorer som idag ingår i projektet.

Uppdaterad: 30 MAR 2020 12:53 Skribent: Jonas Herrgårdh
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo