Hoppa till sidans innehåll

VoIB informerar

15 SEP 2015 17:50
Sammanfattning från Verksamhetsområdet Internationell Badmintons (VoIB)
  • Skapad: 15 SEP 2015 17:50

senaste möte som avhölls den 24 augusti medverkade Karin Lundqvist, ordf, Mats Svensson, Jonas Herrgårdh, Anne Forsell samt Mats Borg, styrelserepr.

Framtidsarbete VOIB

Voib har vänt sig till styrelsen med önskemål om strategimöte samt ett förtydligande vad gäller arbetssätt och uppdrag mm för VOIB. Under 11-12 december blev det beslutat att genomföras ett strategimöte och det arbetas nu med att ta fram agenda samt personer till mötet. Det planeras även för att inhämta information fr andra kompetenta personer i olika uppdrag samt även fördela uppdrag till både aktiva och fd landslagsspelare inför mötet.

Ungdomslandslagsverksamheten

Ungdomslandslagen är nu uttagna och information finns utlagt på hemsidan.

Samtliga ungdomsförbundskaptener är tillsatta och med avtalstid till december 2016. Denna lite längre avtalstid för att fungera med den nya åldersindelningen men även för att förhoppningsvis generera stabilitet i ungdomslandslagen.

Fler förbundstränare har nu knutits för att kunna involveras i verksamheten under säsongen som kommer.

 

Samma stödpersoner som förra året finns till förfogande även kommande säsong.

Fler stödpersoner önskas!!

 

RIG och NIU sista dag för ansökan är till den 1 december 2015. Ansökningarna skickas till Anne Forsell, ej resp skola. Spårvägen fullföljer inte uppdraget och drar sig ur sin NIU-ansökan då Stockholms Idrottsgymnasium minskade de utlovade ekonomiska resurserna.

Sommarens landslagsläger är genomförda med positivt resultat.

1-2 augusti hölls en kurs för tränare som deltog på ett av lägren. Det informerades i bl.a. prehab och idrottspsykologi. Samtliga U17 o U19 spelarna genomgick sk screening och fick med sig olika individuella rörelser för att stärka kroppen. Delar av materialet kommer att läggas ut på hemsidan.

 

Landslagstrupperna i U19 o U17 kommer att tas ut efter den individuella tävlingen i Internationella Skånska Ungdomsspelen.

Seniorlandslagsverksamheten

FK senior, Herrgårdh, berättade om uppladdning som gjort inför VM, till vilka Henri Hurskainen och mixedparet Emelie Fabbeke / Jonathan Nordh var uttagna till.

Det svenska deltagandet fick respass i första omgången men Fabbeke/Nordh fick godkänt.

Anders K arbetar nu 100 % vid Euro Center och tar huvudansvar för träningen. Jonas H tar nu ett mer administrativt ansvar samt skall sköta kontakten med spelare utanför Eurocenter. Jonas H har haft möten med spelare i Malmö och fått in planeringar inför kommande säsong.12 spelare finns nu på Euro Center i Uppsala.

 

Övrigt

Mats S arbetar med att försöka skapa sponsorer till mästerskap. Ett första försök görs till Junior-VM i Lima.


Ändringen av ungdomsåldersindelningen

Genom att ungdomsåldersindelningen ändras till att starta januari -16 – 31 december öppnas för ett antal svårigheter och merarbeten. Kring detta diskuterades och en del problem kan det bli vid mästerskapen kommande säsong 15/16 då varje FK måste ha extra koll på spelare i 3 åldersgrupper.  Kan innebära en hel del merarbete både för de olika FK men även för klubbarna.

Planering pågår för vilka FK som blir ansvarig för vilka överflyttningar så att inga spelare blir drabbade och ”tappas bort”.

U19 vinterlägret kommer att ske i Uppsala tillsammans med seniorlandslagsspelarna för att överbrygga nya åldersindelningen.

 

 

Sammandrag från VOIB´s möte 150824  // Karin Lundqvist 

Skribent: Thomas Angarth
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo