Hoppa till sidans innehåll

U17 EM: Rapport från lagspelet

25 NOV 2011 08:33
Sverige föll på mållinjen!
  • Skapad: 25 NOV 2011 08:33

Efter den inledande vinsten mot Schweiz så ställs laget mot tredjeseedade Turkiet.  Vi inleder med att ta ledningen med 1-0 genom Julia A som vinner sin damsingel som genomför matchen på ett bra sätt. I andra matchen spelar Daniel O sin herrsingel som tar slut i två raka. Tyvärr så kanske inte Daniel når upp till full kapacitet för stunden. Dock är Daniel nära att knipa andra set men motståndaren chansar i slutbollarna vilket tyvärr leder till förlust. I damdubbeln så är Frida L/Clara N trots bra kämpainsats inte i närheten av de turkiska tjejerna. Ställningen var 2-1 till Turkiets favör men vi kände att vinstchansen fanns för vi vet att i den avslutande matchen har vi en bra chans med Emil W/Julia A som är finalseedade i den individuella mixedturneringen. Bara vi kan vinna herrdubbelmatchen först. Vi inleder herrdubbeln genom att på ett bra sätt vinna första set. Läget känns bra för Felix B/Daniel O som inger bra förtroende och grabbarna startar även andra set bra och är i ledningen med 11-8 vid paus. Tyvärr så håller vi inte hela vägen i detta set. Även i det tredje set så är vi i ledningen vid paus. Vi orkar inte fullfölja något av seten utan faller på mållinjen. Enkla misstag fäller oss i den viktiga match som kunde givit oss en kvartsfinalplats och spel om medaljer. Vi vinner den avslutande mixeden på ett bra sätt och matchen slutar 3-2 till Turkiet.

 I den avslutande gruppspelsmatchen spelar vi mot Estland vilken vi vinner med 3-2 i en tyvärr ganska avslagen tillställning.

 

Vi är nu inne i den individuella turneringen och inledningen var nästan fullständigt lyckad, då vi endast förlorat en match.  Idag fortsätter den individuella tävlingen där det kommer ställas högre krav då motståndet blir svårare.

 

Resultaten kan du följa här!

 

Peter Gustafsson

FKU17

Skribent: Jonas Rindlaug

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo