Hoppa till sidans innehåll

U17-EM, dag 8

15 NOV 2009 17:00
Trots bra spel blev det inga svenska medaljer.
  • Uppdaterad: 15 NOV 2009 23:20

Rapport från FK:

Att det skulle bli svårt att få spela om medaljerna visste vi. Gänget kämpar och presterar vad deras kapacitet tillåter men tyvärr räcker det inte längre än till två tre-setare där vi faller i båda.

Albin ställs ju inför den toppseedade dansken Viktor Axelsen. Om Albin spelar sämre än tidigare är svårt att avgöra, men danskens tempo gör att missarna tyvärr blir för många. Albin förlorar i två raka med siffrorna 21-7, 21-9. Viktor vinner sedan klart mot den ryss han förlorade i lagspelet mot. Finalen blir heldansk då Viktor ställs mot Kim Bruun.

Filip/Seydi spelar en betydligt jämnare mixed mot Amanda Madsen/Kasper Antonsen. Paret förlorar första set med 16-21. Nya tag och friskt mod gör att paret lyckas vinna andra med 21-18. Tredje setet går även det till danskarna och siffrorna skrivs 21-11. Filip/Seydi har från match till match spelat allt bättre och fått koll på spelet vilket ses som glädjande. Filip har jobbat på trots att fått arbeta med olika medspelare och visat vilken duktig dubbel- och mixedspelare han är.

Nu återstår bara en chans att få vinna mot de rödvita. Filip har åter huvudrollen, denna gång med Jakob. Paret möter den nu inte alltför okände Kasper Antonsen, nu tillsammans med Mathias Mundbjerg. Början på första set känns orolig men på ett sätt vi känner igen så tar paret sig samman och vinner med 28-26. Svenskarna kopplar ett grepp direkt i andra och leder som mest med 16-11 där ett olyckligt bollbyte ställer till det för svenskarna. Danskarna kan gå ikapp och förbi och avgöra till sin fördel, 19-21. Även tredje blir förhållandevis jämnt men tyvärr även denna gång till danskarnas fördel, 16-21. Matchen var spännande och nog en av de längre i turneringen när den tangerade 50 minuters-strecket.

Totalt så tycker vi att vi fått ut max av de flesta spelarna, nära en kvartsfinal i lagspelet, tre kvartsfinaler. Självklart så saknar vi en medalj vilket i skrivande stund känns jobbigt.
Peter & Christer

Skribent: Åsa Svensson

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo