Hoppa till sidans innehåll

Swiss Open 15-20 mars

17 MAR 2011 14:37
Rapport Swiss Open 2011

  • Uppdaterad: 19 MAR 2011 07:10

 Inga framgångar i herrsingel i Swiss Open (Grand Prix Gold). Alla fyra spelare förlorade i första rundan. Om man tittar på ranking borde vi ha vunnit 1 match.

 

Gabriel Ulldahl förlorade mot Hahn (MAS) efter bra spel i första set, där Gabriel är med fram till 17-17, men förlorar med 18-21. I andra set är det även bra variationsrikt spel fram till sidbytet vid 11, därefter kommer några misstag och försök till att vinna enkla och snabba poäng, förlust i andra med 21-11

 

Magnus Sahlberg mötte och förlorade mot svårspelande Rune Ulsing (DEN).

Magnus förlorar första set med 15-21 efter att Ulsing fått kontrollera spelet för mycket. I andra set spelar Magnus bättre och kliver fram i banan och möter bollarna. Magnus leder med 4-5 poäng men efter att ha förlorat ett par långa dueller, samt gjort 2 egna poäng är Ulsing ikapp och kan återigen styra spelet och vinna andra med 21-17

 

Mattias Wigardt hade inte fått någon enkel lottning, med att möta Sasaki (JPN)

Mattias spelar bra i första set och får utrymme för sitt anfallsspel. Det är jämnt upp till 17-17 då Mattias gör 2-3 lite för flacka lyft och ett misstag och setet vinns av Sasaki med 21-18. I andra set kommer Mattias efter med 2-3 poäng, då Sasaki spelar bra på nät. Sasaki fortsätter att spela bra anfallsspel och nätspel och vinner andra set med 21-13

 

Henri Hurskainen fick en bra lottning genom att Brice Leverdez (FRA) inte kunde delta. Kvalspelaren Ivlev (RUS) blev den nya motståndaren.

Henri förlorar i två set 16-21 18-21 , efter att inte ha kommit upp i en normal spelnivå. Henri rörde sig inte så bra och kom inte upp på bollarna i anfallsspelet,

Dessutom spelade han lite för enkelt och Ivlev kunde läsa vad bollarna kom.

Normalt ska Henri vinna denna match, men tyvärr fungerade inte spelet denna dag. Henri har varit lite sjuk den sista tiden och detta kan ha påverkat spelnivån.

 

Emma Wengberg och Emelie Lennartsson kunde ta hem den första vinsten för Sverige genom vinst i 3 set mot Chang / Lai (TPE) med 18-21 21-12 21-16

 

Efter jämnt spel i första set, förlorar Emma / Emelie det med 18-21.

I andra set fungerar servandet och det offensiva spelet bättre och det vinns enkelt med 21-12. I tredje set försöker motståndarna att spela mer offensivt, men Emma / Emelie tillåter inte detta och vinner efter bra variationsrikt anfallsspel med 21-16.

 

I andra omgången i DD var  Emma / Emelies motståndare Jang / Kim från Korea.

Emma och Emelie startade båda seten bra, men fick problem när koreanskorna spelade offensivt och skapade press på dem. Emma och Emelie höll en bra spelnivå uppe där servar och servreturer och anfallsspel fungerade bra, men koreanskorna är duktiga defensivt och kontrar snabbt. De lyckas också avgöra genom ett bra anfallsspel och att sätta E/E under press-stress. Förlust med siffrorna 12-21 11-21 där spelet var jämnare än vad siffrorna antyder.

 

 

Svenska deltagare är, Henri Hurskainen, Magnus Sahlberg, Mattias Wigardt, Gabriel Ulldahl, Emma Wengberg, Emelie Lennartsson.

 

Gabriel kvalspelar på tisdagen och vinner han sin match mot Pavel Florian (CZE), spelar han första omgången i HS även på tisdagen.

 

Henri Hurskainen, Magnus Sahlberg och Mattias Wigardt är direkt i huvudtävlingen (tisdag), där Henri ska spela mot Sergey Ivlev, Ryssland, Magnus mot Rune Ulsing , Danmark och Mattias har den duktiga japanen Sho Sasaki som motståndare.

Andra omgången i HS spelas under onsdagen.

 

För Emma / Emelie spelas första omgången i DD under onsdagen och de har blivit lottade mot Chang Hsin Yun / Lai Chia Wen (TPE). Om de vinner första rundan, väntar svåra motståndare på dem i form av Kyung Eun/Ha Na (KOR) eller Jonathans/Van Dooremalen (NED).

 

Ledare på plats: Jonas Herrgårdh

 

Här följer du tävlingen

 

Skribent: Thomas Angarth

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo