Hoppa till sidans innehåll

Sverige tar hem två titlar i Turkiet

20 DEC 2009 16:54
Emma Wengberg/Emelie Lennartsson vann damdubbel i Turkiye International och det samma gjorde Joel Johansson-Berg/Imam Sodikin i herrdubbel. Henri Hurskainen tappade herrsingelfinalen i tre set.
  • Uppdaterad: 22 DEC 2009 11:06

Emma och Emelie vann damdubbelfinalen med övertygande 21-11 21-9 mot Li Shuang/Özge Bayrak från Turkiet och har haft en relativt lätt tävling. Efter att de vann den samlade Europatour och det efterföljande finalslutspelet förra säsongen har tjejerna lagt upp ett tuffare program med flera Grand Prix och Super Series tävlingar till denna säsong. Det har varit väldigt utvecklande för tjejerna att få spela mot några av världens bästa, men det är klart att det blir lite längre mellan vinsterna när konkurrensen hårdnar och därför var det givetvis skönt för dem att få stå överst på pallen i Istanbul även om segern inte var helt oväntad.

 

Joel Johansson-Berg och Imam Sodikin från Kista vann finalen mot kroatiska Zvonimir Durkinjak och Zvonimir Hoelbling på walk-over eftersom kroaterna inte ställde till start på söndagen. Kistaparet besegrade i kvartsfinalen ett seedat ryskt par i tre set och i semifinalen Oscar Kruse och Johan Kasperi från herrdubbelprojektet med 21-11 21-16. Imam, som var alvarligt sjuk i början på säsongen och inte har tävlat mycket, verkar således vara på väg tillbaka mot sin gamla form. Joel nådde också semifinalen i mixdubbel tillsammans med Amanda Högström.

 

Herrdubbelprojektet hade en bra tävling med semifinalplaceringar till Mathias Fernström/Peder Nordin samt Johan Kasperi/Oscar Kruse. Mathias och Peder slog bl a ut toppseedade tyskarna Till Zander/Maurice Niesner innan det blev knapp förlust i semifinalen mot Durkinjak/Hoelbling med 24-26 22-20 19-21. Johan och Oscar vann mot ett ungt danskt par och sedan mot ett kroatiskt/kinesiskt par, som slog ut de andraseedade vitryssarna, innan det blev stopp mot Joel och Imam. Juniorerna Simon Bergström/Patrik Lundqvist kvalade in till huvudtävlingen, men förlorade i första omgången.

 

Henri Hurskainen var nära att fullfölja ett snyggt hattrick i nov/dec månad efter först att ha segrat i Halmstads SGP och sedan Europatourtävlingen Irish International för ett par veckor sedan, men det blev tyvärr bara till en 2:a plats i Istanbul. Han tappade finalen i tre set mot sin goda vän Ville Lång från Finland. Senast de två möttes i en tävlingsmatch var för drygt ett år sedan i finalen av Norska Öppna och då vann Ville enkelt. Nu var det mycket jämnare även om Ville segrade till slut med siffrorna 21-17 21-23 21-19. Trots allt ett bra avslut på 2009 för Henri, som kan se fram emot vårsäsongen med stärkt självförtroende och en världsranking som alltmera börjar närma sig topp 50.

 

Nu tar spelarna på det Nationella Badmintoncentret en veckas ”semester” för att fira jul med släkt och vänner innan träningen drar igång igen den 27/12. Nästa stora internationella uppdrag blir Swedish International i Stockholm den 21-24 januari 2010.

 

Läs alla resultaten här

Skribent: Jens Grill

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo