Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattning U17 EM

29 NOV 2011 08:31
Medalj till Sverige!
  • Skapad: 29 NOV 2011 08:31

Under fredagens spel så lyckas Daniel, Felix, Emil/Julia samt Daniel/ Felix ta sig vidare till lördagens kvartsfinaler.

Fyra kvartsfinaler i ett EM är bra. Nu gäller det att ladda om och försöka ta sig vidare till semifinal och spel om medaljer.

Emil/Julia är först ut och möter ett bra tyskt par. Svenskarna börjar bäst och vinner första, i andra börjar det vackla och slutar tyvärr med förlust.

Tredje set orkar vi inte riktigt hänga med och tyskarna går till semifinal.

I den andra spelar Felix som fick två ordentliga genomkörare dagen innan, dessutom över tre jämna set. Han ställs dessutom mot engelsmannen Laine som verkar orka hur mycket som helst denna vecka.

Felix verkar lite sliten och kommer inte upp i något tempo samtidigt som Laine stänger allt och låter inte Felix spela några slag över huvudet. Alex Laine vinner en ganska komfortabel seger.

I den tredje matchen så möter Daniel en tysk, Roth som visat upp sig i singel och mixed. En kille som löper på allt och dessutom väldigt länge.Daniel krigar men förlorar mot en för dagen bättre tysk.

I den fjärde och sista chansen så slår Daniel/Felix till och vinner en väldigt bra dubbel mot det engelska paret Laine/Parson. En medalj är bärgad.

Vi möter i semifinalen ett danskt par som spelar alltför snabbt och samtidigt lyckas få oss ur positionerna hela tiden vilket gör det svårt.

 

Individuellt så gör vi ett bra EM med många bra matcher och en hel del kämpainsatser.

Lagspelet har litet att önska och saker som vi får ta med oss till kommande lagspel, (6-nationers närmast).

Någon spännande spelare som man kanske bör hålla ögonen på i framtiden är den Bulgariska Stefano Stoeva som går genom turneringen utan att släppa ett set i singel, faktum är att ingen motståndare får ett set även om de lägger ihop poängen i de bägge spelade seten.

 

Peter Gustafsson

FKU17

Skribent: Jonas Rindlaug

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo