Hoppa till sidans innehåll

Reseberättelse 2 EM Senior

12 FEB 2013 20:06
Ellinor Widh fortsätter sin berättelse från EM, vad hände under Tisdagen?
  • Uppdaterad: 12 FEB 2013 20:22

 

idag är det tisdag och därmed speldag. jag och amanda studsade upp vid 8 för att hinna dra nytta av frukostens få specialiteer - och minsann; 2 babushka-chokladkakor och en tetrapack-äpplejuice slank ner i träningsoverallsfickan för senare förtäring. att man har ett kleptomaniskt förflutet får man dra nytta av när man befinner sig i ett stim av vrålhungriga öststatiska badmintonspelare.

vid 10-tiden hade vi valmöjlighet att slå något slag innan matchen, och alla som känner mig vet att när träningen är valfri då passar jag på att vila, resten av tjejerna + henri vässade dock formen inför eftermiddagens match. jag och pojkarna gick en vända och lärde känna ramenskoe på djupet. konstateras kan att bl a att byggnadsarbetarna köttar på livline-lösa vid snickeriarbete på artonde våningen - vilka kungar. när vi traskat tillbaka var det dags att äta lite lunch - ingen skräll där direkt utan det blev den klassiska skruvpastan med en torr köttbit och sockervatten. men hellre gröt tillsammans än en oxfilé ensam så att säga.

klockan blir 13.30 och det är dags för mig att spatsera bort till hallen i det oändliga slasket. äntrar hallen och möts av en härlig atmosfär, henri och jonas har precis slagit in lite och man skulle kunna tro för ett slag att jonas ska in och spela hs1 för den lackerande svetten är inte att leka med. nåja, det är dags för vår lagramsa som ska spelas upp för en till 1/6 fullsatt läktare. vi ställer oss i en ring och det blir den klassiska raketen med ett spexigt markstamp, vi går djupt ner i benen ihop med ett synkat stubin-pysande vilket fadeas ut. efter ett par sekunders tystnad studsar mattias till publikens förvånaning upp ur kärnan och köttar igång med "sverige! sverige! sverige!" ihop med ett sjukligt luftjuckande. att det blivit succé bekräftas när en spelare i motståndarlaget lämnar in önskemål om få vara med i "team sweden".

nu kanske jag inte är den bästa snubben på lämna en välanalyserad rapport på dagens matcher men henri hann knappt komma in på banan innan det var min tur. det blev något tuffare för mig som fick se mig besegrad efter en nära bedrövlig insats med mycket enkla missar. patrik/jonathan visade dock vägen för kommande spel efter en löjligt lätt seger i sin match. damdubbeln har 11-0 i setvila så finns inte så mycket att gnälla på där. amanda/nico briljerar likaså och matchen avslutas därmed med seger 4-1.

snabbdusch på det och sedan en snabbmiddag, jag tvingar mig återigen påminnas om gröt-oxfiléordpråket och glufsar glatt i mig lite strimlat torrt kött med ris. sen är det dags att bli blöt om strumporna igen och ta oss bort mot hallen och njuta av en invigningsshow. det verkar vara årets happening för varenda ramenskoe-bo har hittat hit och ockuperar varenda läktarplats. vi lyckas dock trycka in oss bland pojksvenskarna och showen kan börja. hallen släcks ner och en fantastisk ljusshow visas på skynkena uppe i taket, vi sitter alla saliga på rad och samtliga önskar nog att vi hade en sån hemma. men som man säger, så har alla goda ting slut och inspringandes kommer ett tiotal deffande och välinsmorda tonåringar som kastar omkring varandra som vantar vilket är inget annat än imponerande. sista delen består av ett gäng geishor som svävar in från varsitt håll i hallen och flyger i oregelbundna banor en stund innan det är dags att sväva tillbaka. i sammantaget får invigningen väl godkänt i betyg och vi beger oss tillbaka till hotellet för lite återhämtning och morgondagsinformation av jonas.

mina dagsberättelser tenderar att bli ganska långa och jag börjar bli trött i armen men vi summerar dagen med succé och hoppas morgondagen också avslutas med den ordfrasen när vi inleder med mixed mot ukraina klockan 07.00 (svensk tid).

Skribent: Jonas Herrgårdh

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo